SSK ile Bağ-Kur arasındaki maaş farkını gidermek için çıkarılması bekleniyordu! İşte intibak yasasında son durum…

SSK (4A) ile Bağ-Kur (4B) arasındaki maaş farkını gidermek için çıkarılması beklenen intibak yasasına gözler bir kez daha döndü. Peki intibak yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çatısı altından emekli olan SSK yani yeni adıyla 4A; Bağ-Kur yani yeni adıyla 4B hizmet dökümü emeklilerinin aralarındaki maaş farkı bir süredir emekli olan vatandaşların en sıcak gündem maddelerinden biri haline geldi. Gelen son zamdan sonra maaş farkının hala kapanmadığına dikkat çeken emekliler, aradaki farkın kapanmasını isterken; Ankara kulislerinden ise intibak yasasına ilişkin sinyaller verilmeye başlanmıştı.

Yaşanan deprem felaketinden önce, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin hemen ardından bir intibak yasası düzenlemesi üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlık yapmaya başlayacağı iddia ediliyordu. Ankara kulisleri intibak yasasına çok sıcak bakarken; SSK ve Bağ-Kurlular da yasaya ilişkin detayları merak etmeye başladı. Peki, intibak yasası nedir, çıkacak mı, ne zaman çıkacak? İşte intibak yasasında son durum…

2000 YILI VE 2000 ÖNCESİ FARKI GİDERİLECEK

SSK ile Bağ-Kur arasındaki maaş farkını gidermek için çıkarılması bekleniyordu! İşte intibak yasasında son durum…

Bilindiği üzere, ocak ayında yüzde 30 zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için en düşük maaş 5 bin 500 TL’ye yükseldi. Ancak intibak olmadığı için hem SSK ile Bağ-Kur emeklileri arasındaki hem de 2000 yılı öncesi ile 2000 yılı sonrasında emekli olanlar arasındaki maaş farkı giderilemedi. Bunun üzerine intibak yasası hazırlığı içerisinde olunduğu iddia edildi. İddialar göre, çıkması beklenen intibak yasasının asıl amaç; 2000 yılı öncesinde emekli olan vatandaşlar ile aynı prim kazancı ve prim gün sayılarına rağmen daha düşük maaş alan 2000 sonrası emeklilerin kaybını yapılacak prim eşitlemesi ile düzeltmek. Bu kapsamda SSK ile Bağ-Kur arasındaki maaş farklarının da düşmesi bekleniyorken; maaşlarda ortalama bin 300 TL bir fark olacağı öğrenildi.

SON İNTİBAK YASASINDA 2 MİLYON KİŞİ YARARLANDI

Öte yandan daha önce çıkarılan intibak yasasından 2 milyondan fazla emeklinin yararlandığı bilinirken; emeklilere yasa sonrasında 355 TL zam yapıldığı öğrenildi. Bu kapsamda 2 bin 500 kişinin emekli maaşının eksik yattığını hesaplayan SGK, bu kişilere 22 bin TL’ye varan toplu ödemeler gerçekleştirdi. Son intibak yasasından 31 Aralık 1999 tarihinden önce emekli olan herkes yararlandı.

SSK ile Bağ-Kur arasındaki maaş farkını gidermek için çıkarılması bekleniyordu! İşte intibak yasasında son durum… ile ilgili etiketler SSK Bağkur maaş emekli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.