SSK, Bağ - KUR ve Emekli Sandığı mensuplarının dikkatine! Uzman isim 2023 yılının en düşük emekli maaşını duyurdu!

Emekli maaşlarına ilişkin sık sık tahminlerde bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir programda yeni hesaplarını ortaya koydu. İşte uzman ismin yeni tahminleri…

Enflasyonun yükselmeye devam etmesi sebebi ile ocak ayının başında emekli vatandaşları koruma altına almak amacı ile enflasyon üstü bir zam kararı açıklayan hükümet yetkilileri attıkları tüm iyileştirme adımlarına rağmen vatandaşların alım güçlerini yükseltemedi. Son olarak temmuz ayının başında da ciddi bir zam oranı açıklayan ancak enflasyonun yükselmeye devam etmesi sebebi ile aldıkları yeni zam kararı kısa süre içerisinde eriyen hükümet yetkilileri, 2023 Ocak ayı zamları için kolları sıvadı.

Bir süredir ay sonunu getirmekte güçlük çeken hatta çoğu zaman getiremedikleri için çarkı borçlar ile döndürmeye çalışan emekliler, hükümet yetkililerinden gelecek olan 2023 yılı maaş zammı açıklamasını heyecan ile beklemeye başladı. Enflasyon göz önünde tutularak yapılacağı söylenen zam hesapları için Türkiye İstatistik Kurumu’ndan gelecek olan enflasyon verisi açıklaması beklenirken Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun’dan konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. 

Emekli maaşlarına ilişkin yaptığı açıklamalar ve tahminler ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen isimlerden birisi olan Uzman Özgür Erdursun, geçtiğimiz günlerde bir TV programına konuk oldu. 2023 yılı maaş zamlarına ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdursun, en düşük maaş tahminini de açıkladı.

HESAPLAR FARKLI!

SSK, Bağ - KUR ve Emekli Sandığı mensuplarının dikkatine! Uzman isim 2023 yılının en düşük emekli maaşını duyurdu!

Geçtiğimiz günlerde Tv100 programında yayınlanan bir programa katılarak sunucu Oğuz Haksever’in sorularını yanıtlayan Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı hesaplarına ilişkin ayrıntılar paylaştı. SSK mensupları ile Bağ- KUR ve Emekli Sandığı mensuplarının maaş hesaplarında farklılık olduğunu belirten Erdursun, “SSK’lı kişilerin hesapları yüzde 99 oranında doğru çıkar ancak Bağ- KUR’lular SSK’ya göre yaptıkları maaş hesabından yüzde 18- 20 oranında daha az maaş alırlar” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK MAAŞ TAHMİNİNİ AÇIKLADI!

Katıldığı program kapsamında emekli maaşlarına ilişkin açıklamalar yapmaya devam eden Erdursun, 2023 yılında en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’ye tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

SSK, Bağ - KUR ve Emekli Sandığı mensuplarının dikkatine! Uzman isim 2023 yılının en düşük emekli maaşını duyurdu! ile ilgili etiketler SSK Bağkur emekli maaş
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.