Cenazeleri 'zorla yakılan' Müslümanlar ayaklandı

Güney Asya ülkesi Sri Lanka'da koronavirüs salgını nedeniyle vefat eden kişiler, hükümetin aldığı kararla toprak ve içme sularına virüs bulaştırma ihtimaline karşı yakılıyor. Ülkedeki nüfusun yüzde 10'unu oluşturan Müslümanlar ise bu uygulamanın İslam'la bağdaşmadığını belirterek, kendilerine 'yeni tür bir ayrımcılık' uygulandığını söylüyor.

Sri Lanka'da nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan ve ülkeye hastalığı yaymakla suçlanan Müslümanlar, hükümet tarafından toprak ve içme sularına virüs bulaşmaması adına ölülerin yakılmasına karşı çıktı.

Söz konusu durumu 'yeni bir ayrımcılık türü' olarak nitelendiren Sri Lankalılar, yüksek mahkemeye başvuruda bulundu. 

MÜSLÜMAN CENAZELERİNE 'KORONA' ENGELİ

Koronavirüs belirtisi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını anlatan 44 yaşındaki bir müslüman kadının ailesi, annelerinin 'köpek' muamelesi gördüğünü belirterek, yerel mahkeme tarafından hedef tahtası haline getirildiklerini aktardı. Aile, olaya ilişkin olarak, ''Kapımıza polis memurları ve askerler geldi. Bizi dışarı çıkardılar ve her yeri ilaçladılar. Çok korktuk ama bize hiçbir şey söylemediler. Üç aylık bebeğe bile test yaptılar ve bizi köpek gibi karantina merkezine götürdüler'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra hastanede tedavi altına alınan kadın yaşamını yitirdi. Ailesi bu acı olayın ardından hastanenin kendilerine cenaze işlemleri için zorla imza attırdığını ve cenazeyi teslim etmediklerini bildirdi. Aile, Müslüman olduğu için cenazenin toprağa verilmesini gerektiğini savunurken, hükümet yetkilileri cenazenin yakılmasını istiyor. 

Ölen kadının eşi, "Oğluma, test için annesinin bazı organlarının alınacağını söylediler. Koronası varsa organları neden alıyorlar?" dedi.

Öte yandan Yüksek Mahkeme, yakma kararına itiraz için Müslümanların verdiği bir dilekçeyi kabul etti. Davanın ilk oturumu gelecek hafta yapılacak.

Cenazeleri 'zorla yakılan' Müslümanlar ayaklandı ile ilgili etiketler Sri Lanka cenaze yakma cenaze yakma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.