Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Kaç ölü var?

Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Sri Lanka'da otel ve kiliselerde meydana gelen patlamalar sonucunda çok fazla sayıda yaralı olduğu ve yüzden fazla kişinin öldüğü öğrenildi. Yapılan haberler sonucunda patlama görüntüleri, kaç ölü, kaç yaralı olduğu ve 'Sri Lanka nerede?' sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Ayrıntıların tamamı haberimizde...

Sri Lanka'da otel ve kiliselerde patlamalar meydana geldi. Patlamalarda 100'den fazla kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yapılan haberler sonucunda yaşanılanlar, patla görüntüleri ve Sri Lanka'nın nerede olduğu vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Sri Lanka kilise ve otellerde patlama! Kaç ölü var? Tüm detaylar haberimizde...

Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Kaç ölü var?

Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki otel ve kiliselere yerel saatle 08:45'te bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılar sebebiyle 129 kişi yaşamını yitirdi, en az 400 kişi yaralandı.

Bombalı saldırılar başkent Colombo'daki St. Anthony Kilisesi'ni, 5 yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerini, Negombo'daki St. Sebastian Kilisesi'ni ve Batticaloa'daki Zion Kilisesi'nin hedef aldı.

Pazar Ayini'nin Paskalya Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle kiliselerin normalden daha kalabalık olduğu belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Kaç ölü var? - Resim : 2

Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle halka kan bağışı yapma çağrısında bulunuldu. Öte yandan saldırılar öncesinde polisin ülkede Paskalya Pazarı'nı hedef alabilecek saldırılar düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Sri Lanka Maliye Bakanı Mangala Samaraweera, Twitter hesabından açıklama yaptı ve "Paskalya Pazarı'nda kiliseleri ve otelleri hedef alan ve çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan bombalı saldırılar katliam, panik ve kargaşa yaratmak için çok iyi şekilde koordine edilmiş gibi görünüyor. Demokrasiye, özgürlüğe ve ekonomik refaha değer veren herkes bu iğrenç girişimi bozguna uğratmak için bir arada olmalı" notunu yazdı.

Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Kaç ölü var? - Resim : 3

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, saldıların ardından Güvenlik Konseyi'ni acil olarak toplantıya çağırdı.

 SRİ LANKA NEREDE?

Sri Lanka, resmî adıyla Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Güney Asya'da, Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde ve Hint Okyanusu'nda bulunan bir ada ülkesidir. 1972 yılından önce Seylan olarak bilinirdi. Hint Okyanusu'nun İncisi olarak da adlandırılan ülkede yaklaşık 21 milyon kişi yaşamaktadır.

Sri Lanka kilise ve otel patlama görüntüleri! Kaç ölü var? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.