Srebrenitsa katliamı mesajları! Srebrenitsa'da ne oldu? Kaç kişi hayatını kaybetti?

Srebrenitsa katliamı mesajları! 25 yıl önce gerçekleşen ve yüzbinlerce insanın katledildiği Srebrenitsa'da olanlar hala unutulmadı. Avrupa'nın göbeğinde gerçekleşen bu katliama dair yürek yakan mesajlar ve sözler haberimizde. Peki Srebrenitsa'da ne oldu, kaç kişi öldü? İşte detaylar...

Srebrenitsa katliamı mesajları! 11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa'da gerçekleşen soykırım hafızlardaki tazeliğini koruyor. Binlerce kişinin öldüğü katliamda bir kısım kadın ve çocuğun da öldürüldüğü belgelerle kanıtlanmış durumda. Peki Srebrenitsa'da ne oldu? Kaç kişi öldü? İşte detaylar...


SREBRENİTSA KATLİAMI MESAJLARI!

Çocukları küçük kurşunlarla öldürürler değil mi Anne?

24 yıl önce Srebrenitsa’da yaşanan soykırımda katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz

Srebrenitsa katliamının yıl dönümünde, Rahmeti Rahman’a kavuşan Boşnak soydaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

33 kurban bugün defnedilecek.

Dünyanın kalbindeki kabuk tutmayan yarası Srebrenitsa Soykırımı’nın 24. Yılı… Unutmadık, unutmayacağız…

Yaşanan insanlık suçu sonucunda hayatını kaybeden tüm Boşnak kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan, rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Avrupa’daki en büyük soykırımlardan biri olan Srebrenitsa soykırımında vefat eden 8372 Boşnak kardeşimizi, soykırımın 24. yılında rahmetle anıyorum.

Avrupa’nın göbeğinde Batılı devletlerin gözü önünde, Srebrenitsa‘da soykırım yapıldı. Şehit edilen 8372 Boşnak kardeşlerimizi soykırımın 24. yılında rahmetle anıyorum.

Bundan 24 yıl önce, tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa’nın orta yerinde acımasız, vicdansız, lanetli eller tarafından 8372 cana insafsızca kıyıldı. Srebrenitsa’da katledilen masum insanlara rahmet diliyor, eli kanlı katillerini bu vesileyle bir kez daha lanetliyorum.

Acısını bir kez daha yüreğimizde hissettiğimiz bugün, katledilenler için Allah’tan rahmet diliyor, her nerede zulme maruz kalmış olursa olsun, dini, dili önemli olmaksızın tüm mazlumlara ve yardıma muhtaçlara Allah’tan sabır ve yardım diliyoruz.

SREBRENİTSA'DA NE OLDU? KAÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ?

Srebrenitsa Katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu katliam ve Avrupa'daki hukuksal olarak belgelenmiş ilk soykırım. 1995 yılının Temmuz ayında en az 8 bin 372 Boşnak Müslüman, Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde Ratko Mladkiç komutasındaki Sırp ordusu tarafından katledildi.

Srebrenitsa katliamı mesajları! Srebrenitsa'da ne oldu? Kaç kişi hayatını kaybetti? ile ilgili etiketler Srebrenitsa srebrenitsa mesajları bosna
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.