Squishy nedir? Nasıl yapılır?

Stres çarkı, slime derken yeni bir oyuncak akıı daha mı geliyor? İnternette hızla yayınlan Squishy aramaları insanları bu oyuncağın tam olarak ne olduğunu merak ettirdi. Sizler için Sukuşi mi? yoksa Squishy mi yazılır? Squishy nedir nasıl yapılır sorularına cevap bulmaya çalışacağız. İşte tüm detaylar haberimizde.

Squishy nedir? İletişim çağının hızından dolayı artık insanların yaptıkları ya da alıp sosyal medyada yayınladıkları ilginç şeyler inanılmaz bir hızla yayılıyor. Stres çarkının müthiş bi hızla dünyaya yayılması, ardından sadece slime yapan Youtube kanalları açılması, bir eşyanın ya da oyuncağın hızla popülerleşmesine neden oluyor. Çocukların ve gençlerin yeni gözdesi ise Squishy (Sukuşi)... Squishy aslında kısa bir anlatımla süngerimsi – esnek – yumuşak anlamı taşır. Peki Sukuşi nedir? Squishy nasıl yapılır? Squishy ile slime aynı şey mi? gibi soruların cevabı haberimizde.

Squishy nedir? Nasıl yapılır?
Squishy Nedir?
Son günlerde bir çok çocuğun Squishy’den bahsetmeye başladığını siz de duymuşsunuzdur. Squishy aslında kısa bir anlatımla süngerimsi – esnek – yumuşak anlamı taşır. Halihazırda piyasada buna benzer Squishy oyuncak’lar ve objeler bulunuyor. Piyasa ismi ile Squishy henüz çok yeni bir terim olmasına rağmen bir çok çocuğun ve gencin de dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Hatta squishy nedir? sorusundan ziyade Squishy nasıl yapılır? gibi sorular bile sorulur oldu. Aslında şekil olarak daha çok meyve, yiyecek (Karpuz, elma , kek ,dondurma gibi) ürünler olsa da çeşitli hayvan figürü şeklinde olanlar da çocuklar tarafından beğeniliyor.

Squishy nedir? Nasıl yapılır? - Resim : 2

Squishy ile slime aynı şey mi?
Squishy ile slime aynı şey değil. İkisinin karıştırıldığı doğru ancak Squishy slime’dan çok farklı. Squishy dediğimiz nesnelerin ya da oyuncakların belli bir şekli , rengi var ve şekli bozulduğunda esnek olduğundan yeniden eski halini alıyor. Oysa slime için aynı şey geçerli değildir. Yine de yumuşaklığı yönünden slime benzeri olduğundan Squishy ile slime karıştırılabiliyor.

Squishy nedir? Nasıl yapılır? - Resim : 3

Squishy nerden alınır?
Şimdilik Türkiye’de sadece bazı internet sitelerinde arama yaparak Squishy oyuncak alabilirsiniz. Açıkçası henüz oyuncakçıların tezgahlarında yer aldığı pek söylenemez. Hatta internet üzerinden alış veriş yapılan siteler arasında Türkiye’den satış yapanlar da çok sınırlı sayıda. Ancak isterseniz yurt dışındaki güvenebileceğiniz bazı büyük alış veriş sitelerinden kolayca sipariş edip siz de bir Squishy oyuncak sahibi olabilirsiniz.

Squishy nedir? Nasıl yapılır? - Resim : 4

Squishy fiyatları
Kısaca fiyatlardan bahsetmemek olmaz ancak satışı genellikle internet üzerinden olduğundan fiyatlar oldukça değişkenlik gösteriyor. Türkiyede Squishy Oyuncak fiyatı 10 Tl ‘den başlarken artarak devam ediyor. Tabi bunlar en küçük boydaki oyuncaklar. En popüler olanlardan birini ise yaklaşık 40-60 Tl ‘ na satın alabilirsiniz. Yurt dışında fiyatlar çok daha düşük olsa da kargo ücretlerini hesap etmeli ve uzun sayılabilecek bekleme süresini de hesaba katmanızı tavsiye ederim.

Squishy nedir? Nasıl yapılır? - Resim : 5

Squishy oyuncak nasıl yapılır?
Slime da ilk piyasaya çıktığında hazır olan da vardı ama herkes kendisi yapmak istedi. Zamanla herkesin bir slime tecrübesi oldu. “Squishy yapılışı” henüz yaygınlaşmasa da yöntemlerden birini sizlerle paylaşıyoruz.

Önce bir sünger alıyoruz. Eğer aldığınız bir bulaşık süngeriyse bir tarafında renkli bir kısmı vardır. bu renkli kısım yeşil ya da mavi olabilir. Bu kısmı dikkatlice kesip alıyoruz. Bize asıl lazım olan geride kalan düz kısım. Bu kısma makas yardımıyla istediğimiz bir oyuncak ya da figür şekli veriyoruz. İsterseniz farklı yerlerinden ince iplerle sıkıştırp bağlayarak değişik şekiller de verbilirsiniz. Kesip şekillendirme işlemi bittikten sonra istediğimiz renk akrilik boya ve boyayı düzgünce dağıtabilmek için fırçaya ihtiyacımız olacak. Şimdi süngerimizin her tarafını akrilik boya ile boyuyoruz. Burada dikkat edeceğimiz şey mümkün olduğunca yüzeysel boyamak. Bu arada elinizi de boyama ihtimaliniz yüksek olacağından bir eldiven kullanmanız sizin yararınıza olur.

Ancak siz ne kadar hassas olsanız da süngerin türüne göre normalden fazla boya kullanmanız gerekecektir. Dolayısıyla kuruması için de sabırlı olmanız lazım, keza uzun bir süre beklemeniz gerekecek. Boya kuruduktan sonra elinize alıp kendi yaptığınız Squishy ‘nin keyfini çıkarabilirsiniz. Squishy oyuncağınızı sıkıştırıp bıraktığınızda normal haline daha yavaş döndüğünü görebilirsiniz. İşte orjinal Squishy oyuncak için en belirgin özellik te bu zaten Yani eski haline yavaş yavaş gelmesi.

Tabii ki evde Squishy oyuncak yapmak ve sonucunda elde ettiğiniz oyuncak orjinalinin aynısı olmayabilir. Ancak eminim siz de birçok şeyi kendiniz yaptığınız için mutlu oluyorsunuz.Umarız acemice de olsa en basit Squishy oyuncak nasıl yapılır? sorunuza cevap verebilmişizdir.

Squishy oyuncağınızla iyi eğlenceler…

Squishy nedir? Nasıl yapılır? ile ilgili etiketler squishy squishy nedir squishy nasıl yapılır sukuşi nedir squishy ile slime aynı şey mi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.