Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı çıktı

Sağlık Bakanı Koca'dan Türkiye'de kullanılacak Sputnik V adlı koronavirüs aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Bakan Koca, "Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu yaptığı inceleme ve değerlendirme sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir" dedi.

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları sürerken Türkiye'de bir aşının daha kullanımı için onay çıktı. Rusya'nın Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı verildi. Kararı Tiwtter hesabından açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek."

 ​Koca'nın açıklamasının ardından söz konusu gelişme Sputnik V'nin resmi sosyal medya hesabında da "Türkiye, Sputnik V'ye izin veren dünyanın 63. ülkesi oldu" notuyla duyuruldu.

Sputnik V aşısı için acil kullanım onayı çıktı ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sputnik V aşı korona aşısı onay acil kullanım onayı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.