Spotify'ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü donanım girişimi hüsranla sonlandı

Spotify'ın 5 ay önce piyasaya sürdüğü araç içi ses cihazı olan Car Thing adlı donanımı tutulmayınca üretimine son verildi. Büyük umutlarla piyasaya sürülen donanımın, şirkete maliyeti 31 milyon Euro oldu.

Spotify, yaklaşık 5 ay önce büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Cart Thing adlı donanım girişimi tutulmayınca büyük hüsrana uğradı.

Spotify'ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü donanım girişimi hüsranla sonlandı

31 MİLYON EURO ZARAR ETTİ

Spotify’ın, yalnızca 5 ay önce piyasaya sürülen ve otomobillerde Spotify’ı daha rahat dinlemenin bir yolu olarak pazarlanan ilk donanım cihazı olan Car Thing ürününün üretimini durdurduğu ortaya çıktı. Spotify, girişimin durdurulmasının ardından yılın ikinci çeyreğinde Car Thing operasyonunun şirkete 31 milyon Euro’ya (31,4 milyon Dolar) mal olduğu ortaya çıktı. Bu da 2022’nin ikinci çeyreğindeki toplam net zararın 194 milyon Euro’ya (197 milyon Dolar) yükselmesinde önemli bir kalem oluşturdu.

"BU GİRİŞİM BİZE DEĞERLİ BİLGİLER SAĞLADI"

31 milyon Euro zarara uğrayan Spotify konuyla ilgili olarak “Ürüne yönelik talep ve tedarik zincirindeki sorunların da aralarında bulunduğu çeşitli faktörler nedeniyle Car Thing üretimini durdurduk. Mevcut cihazlar şimdiye kadar olduğu şekilde çalışmaya devam edecek. Bu girişim bize değerli bilgiler sağladı. Aynı zamanda ses deneyimi için önemli bir alan olan otomobillere odaklanmayı sürdürdük.” sözlerini kullandı.

Eleştirmenler, günümüzde çoğu tüketici için akıllı telefonlarından araç hoparlörlerine müzik almanın zaten nispeten kolay olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu. Spotify CFO’su Paul Vogel, “Birkaç fiyat noktasını test ettik ve açıkçası mevcut ürünü finansal açıdan uygun hale getirecek daha yüksek fiyatlardaki değeri görmedik” dedi.

 

PEKİ ÜRETİMİ DURDURULAN CAR THİNG NEDİR? ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Spotify'ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü donanım girişimi hüsranla sonlandı - Resim : 2

Müzik sektörüne yeni soluk getiren Spotify, özelliklerine bir yenisini daha ekledi. Nisan 2021’de arabanızı kusursuz bir şekilde müzik, haber, eğlence, konuşma ve daha fazlasıyla doldurabilecek bir akıllı oyuncu keşfini duyurmuştu. Merakla ve heyecanla beklenen donanım Şubat ayında piyasaya sürüldü.

Spotify’ın Car Thing’i geliştirmelerinin amacı, tüm Spotify kullanıcılarının araçlarının yılı veya modeli ne olursa olsun daha kusursuz ve kişiselleştirilmiş bir araç içi dinleme deneyimi arzu etmesi olarak nitelendirildi. 

Cihaz, Spotify Premium‘un tüm kataloğuna sahip. Bu noktada, binlerce şarkı ve podcasti bünyesinde barındırıyor. Tamamen ses kontrolünde çalışıyor. Cihazla iletişim kurmak için kullanıcıların ‘Hey Spotify’ demesi yeterli oluyor.

Car Thing, bir LCD panel dokunmatik ekrana sahip. Aynı zamanda kolayca kavranabilen büyük bir düğme bulunuyor ve navigasyon için kullanılıyor. Favori müziği, podcast’leri, çalma listeleri işlevlerini etkinleştirmek için üst ön ayarda eşit olarak dört düğme bulunuyor. Kullanıcılar, düğmeleri istedikleri gibi değiştirmeye karar verebiliyor. Akıllı cihaz ayrıca sesle kontrol özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

 

 

 

 

 

Spotify'ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü donanım girişimi hüsranla sonlandı ile ilgili etiketler Spotify car thing
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.