Spotify, Obama ailesinin beklentisini karşılamadı: Anlaşma bozuldu!

Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın sahibi olduğu medya şirketi Higher Ground, Spotify ile olan ‘podcast' anlaşmasını yenilememe kararı aldı. Obama ailesi, popüler dijital müzik platformu ile 2019 yılında anlaşma imzalamıştı.

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın sahibi olduğu medya şirketi Higher Ground, Spotify ile olan 'podcast' anlaşmasını yenilememe kararı aldı.

Şirketin, bunun yerine Amazon'un Audible platformu ve iHeartMedia ile yapılacak on milyonlarca dolar değerindeki bir anlaşmaya aracılık etmek için görüşmelerini sürdürdüğü belirtildi. Obama ailesi, ilk olarak 2019 yılında Spotify'a sesli içerikler üretmek için özel bir anlaşma imzalamıştı. Söz konusu anlaşmanın, 2022 yılı sonunda sona ereceği ve Higher Grounds'un anlaşmayı yenilemeyeceği ifade edildi.

ABD merkezli Bloomberg'ün habere göre, Spotify da 'podcast' yayınlarının kullanım hakları konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle Obama ailesi ile yapılan anlaşmayı yenilemek için bir teklifte bulunmayı reddetti. Higher Ground'un yeni fırsatlara yönelik pazar araştırması yaptığı ve farklı platformlara birden fazla içerik üretmeyi planladığı kaydedildi.

"THE MICHELLE OBAMA PODCAST", SPOTIFY'İN EN POPÜLER PROGRAMLARINDAN BİRİ OLMUŞTU

Higher Ground; Spotify'da "The Michelle Obama Podcast", Barack Obama'nın "Renegades: Born in the USA" isimli 'podcast' yayını ve müzisyen Bruce Springsteen'e ait bir içeriğin yapımcılığını üstlenmişti. "The Michelle Obama Podcast", 2020 yılında yayınlanmaya başlamış ve Spotify'ın en popüler programlarından biri haline gelmişti.

İçerik, daha sonra diğer platformlarda da yayına koyulmuştu.

 

Spotify, Obama ailesinin beklentisini karşılamadı: Anlaşma bozuldu! ile ilgili etiketler Spotify Obama anlaşma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.