Spotify kapanıyor mu? RTÜK Spotify kararını verdi!

Spotify kapanıyor mu? Spotify kapatılacak mı sorularının yanıtı merak ediliyor. RTÜK son dakika açıklamasında Spotify kapatılacak mı sorusuna da yanıt geldi. Erişim engeli uyarısı verilen müzik platformu Spotify üyeleri ise platformun geleceği hakkında araştırmalara da başladı. İşte detaylar..

Spotify kapanıyor mu? Spotify kapatılacak mı? RTÜK ne karar verdi merak ediliyor. Dünyaca ünlü platform Spotify hakkında erişim engeli uyarısı veren RTÜK son dakika Spotify açıklaması yaptı. İşte üyelerinin de merakla beklediği Spotify kapatılacak mı sorusunun yanıtı...

SPOTİFY KAPANIYOR MU?

Müzik dinleme uygulaması olan Spotify, kullancıların özel liste oluşturmasını, sevdiği sanatçıların profillerini takip etmelerini ve dinlediği şarkıları sosyal medya üzerinden de paylaşabilme özelliğiyle birçok kullanıcı tarafından büyük beğeni topluyor.

Son dakika haberi: Spotify kapanıyor mu? RTÜK'ten Spotify açıklaması!

RTÜK'ün resmi sitesi üzerinden Spotify, Medyaporttv, Paylasfm, Foxplay adlı dört platformu ilgilendiren bir duyuru yayınlandı. Duyuru bugün yayınlandı ve platformlar için 72 saat süre verildi. RTÜK, açıklamasında Spotify'ın yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakib 72 saat içerisinde son vermez ise harekete geçiceğini bildirdi. Spotify bu iki seçenek birini tercih etmez ise RTÜK, erişim engelleme talebinde ve suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi.

Spotify kapanıyor mu? 2020 Spotify uygulaması hakkında son dakika haberi!

RTÜK ÜYESİ İLHAN TAŞÇI'DAN AÇIKLAMA

Haber Global'de yer alan habere göre; erişimin engellenmesinin kaçınılmaz bir yere doğru gittiğini belirten Taşçı, "Sosyal medya yasası kapsamında Spotify, lisans yükümlülüğünü an itibarıyla yerine getirmediği için 72 saatlik süre verilmiş durumda. RTÜK ile temasa geçerek hazırlıklarını tamamladıktan sonra başvuracaklarını bildiren platformlar var. Spotify ile ilgili bir temas kurulamamış ve bir muhattap bulunamamış. Çünkü Spotify'ın şu anda Türkiye'de bir temsilciliği bulunmuyor. Eğer 72 saatlik süre içerisinde bu durumda bir değişiklik olmazsa yani yasada belirtilen lisans yükümlülüğünü yerine getirme noktasında bir girişimleri bulunmazsa yasada bulunan açık yüküm gereğince RTÜK idaresi Ankara Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurarak Spotify'ın lisans yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle erişimin engellenmesini talep edecek. Umarım bu 72 saat içerisinde bir bağlantı noktası bulunur ve yasada belirtilenler gerektiği şekilde yerine getirilerek sorun aşılmış olur. Diğer türlü bu aşamada erişimin engellenmesi kaçınılmaz bir yere doğru gidiyor" dedi.

Spotify kapanıyor mu? RTÜK Spotify kararını verdi! ile ilgili etiketler RTÜK spotify kapanıyor mu rtük spotfiy
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.