Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı öncesi taraftar kavgası... 3 siyah-beyazlı taraftar yaralandı

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 4. haftasında bu akşam Portekiz'in Sporting Lizbon takımı ile Beşiktaş arasında yapılacak maç öncesinde dün çıkan kavgada 3 siyah-beyazlı taraftar yaralandı. "Çarşı Berlin" isimli Beşiktaş taraftar grubu olayın detaylarını anlattı.

Lizbon Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam yerel saat ile 23.40'ta maçın oynanacağı Jose Alvalade Stadı önünde iki takım taraftarları arasında kavga çıktığı bildirildi.

Sporting Lizbon'dan 10, Beşiktaş'tan 16 taraftarın kavgaya katıldığının tespit edildiği kaydedildi. Kavgada yaralanan 3 siyah-beyazlı taraftarların başkent Lizbon'daki Santa Maria Hastanesi'nde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Portekiz polisi, kavgayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olaya karışanlarla ilgili kimlik tespiti için özenli bir çalışmanın yürütüldüğünü duyurdu.

Öte yandan bu akşam TSİ 23.00'te başlayacak maç için Lizbon'a yaklaşık 100 Beşiktaşlı taraftarın geldiği ve gün içinde oldukça sakin bir ortam olduğu gözlendi.

Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı öncesi taraftar kavgası... 3 siyah-beyazlı taraftar yaralandı

KAVGAYA SİLAHSIZ GELECEKLERDİ

"Çarşı Berlin" isimli Beşiktaş taraftar grubu olayın detaylarını Twitter hesabından şöyle anlattı.

"S. Lizbon ultra grubu ile maçtan bir gece önce kapışmak üzere anlaştık. Kapışma tamamen silahsız, yumruk yumruğa olacaktı. Hatta Lizbonlular geçen hafta boyunca hemen hemen her gün mesaj atarak silahsız olacağına dair teyit istediler."

"Asla silah kullanmayacağımızı belirttik ve 28 Lizbonlu'ya karşı 20 ÇB olarak anlaştık. (Yazışmalar elimizde mevcuttur.) Dün gece belirttiğimiz noktaya gelmek istemediler bunun üzerine onların mekanına, stadlarının yanına gidip Lizbonlu'larla karşılaştık."

"Anlaşmanın aksine sayılarının 40'a yakın olduğunu ellerinde demir sopalar ve taşlar olduğunu farkettik. Yine de geri vites yapmayarak üzerimize yağan taşlara rağmen üzerlerine saldırdık ve yaklaşık 4 dakika çarpıştık."

"Ellerindeki demirlerin bir kaçını kaptırınca yanlarında getirdikleri yangın tüpünü üzerimize sıkarak fırsat yarattılar ve ikinci defa taş yağmuruna tuttular..."

"Kısacası 20 Çarşı Berlin askeri yaklaşık 40 silahlı yavşak Lizbonlu'ya kendi şehirlerini dar etti. Alnımızın akıyla çıktık dün geceden. Bilen bilmeyene anlatsın.. "

 

 

Sporting Lizbon-Beşiktaş maçı öncesi taraftar kavgası... 3 siyah-beyazlı taraftar yaralandı ile ilgili etiketler Beşiktaş Portekiz Sporting Lizbon Jose Alvalade Stadyumu lizbon Çarşı Berlin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.