Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında farklı mağlup oldu... 10 dakikada gelen 3 gol!

Beşiktaş'ın Avrupa macerası sona erdi... UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 4. maçında Sporting Lizbon'la deplasmanda 4-0 mağlup olan Siyah-Beyazlılar'ın UEFA Avrupa Ligi şansı da kalmadı... İlk yarıda 10 dakikada 3 gol bulan Portekiz ekibi 2. yarıda da atmaya devam ettiği sahadan 4-0 galip ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna 3'te 0'la devam eden Beşiktaş, C Grubu'ndaki 4. maçında Sporting Lizbon'a konuk oldu. Portekiz şampiyonuyla Vodafone Park'ta oynadığı maçı 1-4 kaybeden Siyah-Beyazlılar, Jose Alvalade Stadı'nda da 4-0 yenilerek Devler Ligi'ne havlu attı.

Gruptaki ilk maçında Borussia Dortmund'a içerde 2-1 mağlup olan Kartal, ikinci maçında ise 12 eksikle gittiği Amsterdam deplasmanında 2-0 yenilmişti. Sergen Yalçın'ın takımının yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme şansı da kalmadı. Grubun diğer maçında Ajax deplasmanda Borussia Dortmund'u 2-1 mağlup etti.

20 kişilik kafileyle Portekiz'e giden siyah-beyazlı ekipte, sakatlıkları bulunan Domagoj Vida, Georges-Kevin N'Koudou, Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Valentin Rosier kadroya dahil edilmedi.

BEŞİKTAŞ: Ersin, Necip, Welinton, Montero, Rıdvan; Mehmet Topal, Ghezzal, Josef, Atiba, Kenan Karaman, Larin.

SPORTİNG LİZBON: Adan, Feddal, Coates, Gonçalo Inacio, Palhinha, Matheus Nunes, Porro, Reis, Sarabia, Pedro Gonçalves, Paulinho.

Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında farklı mağlup oldu... 10 dakikada gelen 3 gol!

DEPLASMANDA KARNE ZAYIF...

Beşiktaş, Avrupa'daki deplasman maçlarında ise son dönemde galibiyet alamama sıkıntısını yaşıyor.

Siyah-beyazlı ekip, Avrupa'daki son 11 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-19 sezonunda Avrupa Ligi'nde Sarpsborg'u Norveç'te 3-2 mağlup eden Beşiktaş, diğer 9 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Beşiktaş, deplasmandaki son 5 maçtan ise mağlup ayrıldı.

DEVLER LİGİ'NDE 48. MAÇ

Beşiktaş, Sporting Lizbon maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 48. mücadelesini yapacak.

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda 8. kez mücadele edecek siyah-beyazlı takım, yaptığı 47 karşılaşmada rakiplerine 13 kez üstünlük kurdu. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 25 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Portekiz takımlarıyla Avrupa kupalarında 17 kez karşılaşan siyah-beyazlılar, bunların sadece 3'ünü kazanabildi.

 

Beşiktaş, Sporting Lizbon deplasmanında farklı mağlup oldu... 10 dakikada gelen 3 gol! ile ilgili etiketler Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi Sporting Lizbon Pedro Gonçalves
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.