Spor yazarları derbiyi böyle yorumladı: Fenerbahçe ve Beşiktaş kaybetti, Trabzonspor kazandı

Süper Lig'de 2021 yılının son derbisinde Fenerbahçe ile Beşiktaş 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları ırat Aydınus'un penaltı kararının tartışmalı olduğuna dikkat çekerek Fenerbahçe Teknik direktörü Pereira'nın tercihlerine tepki gösterdi. Öte yandan derbide kazanan tarafın Trabzonspor olduğuna dikkat çektiler.

Süper Lig'in 17. haftasında Kadıköy'deki dev mücadelede Fenerbahçe ile Beşiktaş 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe maçta 2 defa öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamazken, Beşiktaş'ta ise Josef'in 2 golü maça damga vurdu.

Spor yazarları çekişmeli geçen mücadele sonrası kazananın Trabzonspor olduğunu belirterek, karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus'un tartışmalı penaltı kararına dikkat çekti.

Spor yazarlarının Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili yorumları şöyle:

(UĞUR MELEKE- HÜRRİYET) İKİSİ DE KAYBETTİ

Dünkü derbinin bence kazananı yok, iki tane ikişer puan kaybedeni var. Pereira’nın ilk devreyi 2-1 bitirmesine rağmen Beşiktaş’ın tamamlanamayan atak sorununu çözüp geri döneceğini hissedememesi, İrfan-Mert’i erken sokmaması klasik kaygı sorununun tezahürüydü yine. Karaveli de biraz daha cesur olup Güven’i erken sürmeliydi bence oyuna.

Beşiktaş, Aboubakar’ı bence esas ofansta değil, oyun kurulumunda arıyor. Aboubakar iyi bitiriciliğinin yanında öyle iyi bir oyun kurucuydu ki Beşiktaş’ın taç atışlarına bile anlam katıyordu. Dün Fenerbahçe ön alan baskısına geldiğinde Beşiktaşlı stoperlerin pas opsiyonu bulamadığını görünce zihnimde canlanan tek şey Aboubakar’dı. O farklıydı çünkü.

(GÜNTEKİN ONAY-HÜRRİYET) AYDINUS SINIFTA KALDI

Açıkçası Vida’nın bireysel hatası ve tartışmalı penaltı olmasa Fenerbahçe’nin dünkü görüntüsüyle gol bulması pek de mümkün görünmüyordu. Puan olarak liderin bu kadar gerisindeki kaybedecek bir şeyi olmayan Fenerbahçe neden İrfan, Sosa, Gustavo gibi isimleri kullanmaz? Neden ofansif bir kurgu düşünmez? Anlamak mümkün değil. Derbide Beşiktaş adına Josef ve Pjanic; Fenerbahçe’de ise Kim MinJae takımlarının en iyi isimleriydi. Fırat Aydınus ise birçok kartlık pozisyonu es geçti ve sertliğe göz yumarak sınıfta kaldı.

(SERKAN AKÇAN-FANATİK) TRABZONSPOR KAZANDI

Trabzonspor’un en yakın takipçilerindenHatayspor’u yenip, 42 puana ulaştığı bir haftada derbinin berabere bitmesi hem Fenerbahçe hem Beşiktaş için kayıp sayılır. Vitor Pereira’nın yine bildiği düzeni 3-4-2-1 ile başladığı maçta Beşiktaş’ın topu Fenerbahçe’den alması zor olmadı. Önder Karaveli, önemli bir teknik adamlık ön görüsüyle Josef’in önüne Can ve Pjanic’i yerleştirdi.Üstüne bir de Ghezzal’ın sağ kenarda etkili oynaması Vitor Pereira’nın Szalai ile saha kenarında çok erken kriz toplantısı yapmasına yol açtı.

(MEHMET DEMİRKOL-FANATİK) PEREİRA'NIN PLANI YOKTU

Pereira 2. bölgede dinamik bir pres, Önder hoca ise topa sahip olan bir ön alan presi istedi. Fenerbahçe’nin dinamik presinde orta sahayı bypas edip hızla rakip alana inmek temel hedefti. Bunun doğuracağı hızlı geri dönüşlerde sağlam durmak için de muhtemelen böyle bir kadro tercih etti. Yani kadroya göre oyun değil, rakip ve ona karşı ürettiği plana göre bir kadro. Böyle olunca İrfan, Sosa, Valencia gibi bu maç kalitesi oyuncular dışarıda kalabiliyor.

Dün de öyle oldu. Ve aslına bakarsanız ilk yarıda istediğini de aldı. Top Beşiktaş’taydı ama şut dengesi ev sahibi lehineydi. Szalai’nin sol koridorda kullanılışı, Rossi’nin baskı yapacağı yerlere atılan uzan toplar vs... 2. bölgedeki dinamik baskının yarattığı şanslar da var. Planlı bir kontratak oyunu değil ama Portekizli pusu attı diyebiliriz. Belli oranda işe yaradı.

Tabii bu tip oyunların riskleri de ikinci yarı itibarıyla Önder hoca tarafından kullanıldı. Oğuzhan’ın oyun girişiyle hücumu genişlettiler. Hızlı sola dönüşlerle Rıdvan’ı terste çizgiden kaçırdılar ve Fenerbahçe için baskı yapmak zorlaştı. Beşiktaş bu kez sadece topu değil oyunu da aldı. Hem Rosier hem Rıdvan demarke hücum silahı oldu. Pereira gol geldikten sonra müdahale etti. Ama oyunu çevirecek bir plan ortaya koyduğunu söylemek çok zor. Mesut yorulup Rossi’in zorlayıcılığı olmayınca Beşiktaş tehdit hissetmedi. Ama onlar da sanırım Souza kadar istemiyordu.

Spor yazarları derbiyi böyle yorumladı: Fenerbahçe ve Beşiktaş kaybetti, Trabzonspor kazandı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Süper Lig Trabzonspor pereira josef Vitor Pereira
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.