Spor Yazarı Kemal Belgin yaşananları yorumladı / SuperHaber Özel

SuperHaber’e konuşan Spor Yazarı Kemal Belgin, Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa final maçında yaşananları ağır bir dille eleştirdi.

Dün gece oynanan ve olayların çıktığı Beşiktaş-Konyaspor Süper Kupa final maçıyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirilirken konu ile ilgili SüperHaber’den Arzu Erdoğral’a konuşan Spor Yazarı Kemal Belgin, sustalı gibi kesici aletlerin içeriye önceden sokulduğunu ve bunun kimler tarafından yapıldığının araştırılması gerektiğini vurguladı.

İÇERİYE BİR GÜN ÖNCEDEN SOKULUYOR

Belgin, “Bir kere o maddeler maç günü girmiyor oraya. Onun altını çizelim öncelikle. Onlar bir gün evvel kimler tarafından sokuluyorsa o kişiler tarafından bir takım yerlere yerleştiriliyor” dedi.

Türkiye’de OHAL’in olduğuna dikkat çeken Kemal Belgin, “Nasıl bir OHAL bu? Bunlar nasıl yapılıyor, onlar nasıl atılıyor. Sahaya gidiyor adam sustalı çekiyor. Vursa orada Quaresma’nın bir tarafına saplasa acaba bugün ABD ve Avrupa basınında Türkiye için neler yazar neler söylerlerdi? İfadelerini kullandı.

FUTBOL FEDERASYONU ARTIK DİK DURMALI

Özellikle futbolda siyasetin dibine kadar etkisi olduğunu söyleyen Belgin, sözlerine şu şekilde devam etti;

“Bugün için bahsetmiyorum bütün zamanlar için söylüyorum. Bakın basketbolda en küçük aykırı veya küfürlü bir tezahüratta hakem anons yaptırıyor. Eğer üçüncü anonsta da sonuç alamıyorsa hakem maçı durduruyor, soyunma odasına gidiyor ve güvenlikçileri, saha amirlerini çağırıyor salonu boşaltın diyor. 15 dakika yarım saat… Geçenlerde bayan voleybol maçında da oldu bu. Bugün en kalabalık salonumuz 15 bin kişi, bu 15 bin kişi yarım saatte boşalttırılıyorsa futbolda da 30 bin kişi bir saatte boşaltılır. Dolayısıyla Futbol Federasyonu artık dik durmalı ve hakemlerine şu talimatı vermeli; Bu ahvalde oyunu durdurun, seyircisiz oynansın.

Ardından bu işlerin müsebbipleri kimlerse onlara da cezaların en ağırını verin. Kimseden korkmayınız. Siz özerk futbol federasyonusunuz. Artık eskisi gibi değil. Ama sizin futbol federasyonu genel kurul yapınız değişmedikçe bunları yapmanızda zordur onun da altını çizeyim. Çünkü neden bugün TFF Genel kurulunda olan iki yüz küsur kişinin nereden baksanız yarıdan fazlasının devlet ile işi var. Adam oy kullanırken nereye vereceğim diye bakıyor. Hayır, özgürce vereceksin. Devlet ile işin olmayacak. Bakkallık yap oyunu özgürce ver.

TÜRKİYE’DE MAALESEF KULÜP YÖNETİCİSİ DE KALMADI

“Mustafa Kemal Paşa yazılı pankartın stada alınmaması ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sorusuna da yanıt veren Kemal Belgin şunları söyledi;

“Tabi. Bakın Son Fenerbahçe’nin önünde Avrupa kupası maçında Sayın Cumhurbaşkanı’da geldi. Müsabaka sırasında hatta sonrasında İzmir marşı okundu. Vay ne güzel oldu diye bu Ertuğrul Özkök denen adam bunu yazdı. Ama öyle bir yazmış ki dönüp de bir şey olmasında öyle yazsam gibi bir yazı yazmış. Bende Perşembe günü köşeme yazdım. ‘Ertuğrul Bey aynı seyirci,Taksim’de Gezi diye bağırdı’ dedim. O zaman niye yazmadın? Aynı seyirci hatta 50 000 kişilik seyirci her yer Taksim her yer Gezi diye bağırdı. O zaman niye yazmadınız? Maalesef son 20 yılda diyeyim işin rezili çıkmıştır. Ben doğdum büyüdüm bu sporun içindeydim. Babamın futbolcu oluşu, Türkiye’nin en büyük kulüplerinden birinde 45 sene görev yapması sebebiyle. Bu ne rezillik. Her yer Gezi her yer Taksim diye bağırıyorsunuz şimdi de İzmir Marşını okuyorsunuz. Niye? Tayyip bey maça geldi diye. Allah Allah. Başka bir şey okuyun. İstiklal Marşını okuyun, Dağ başını duman almışı okuyun. Burada önemli bireyin altını daha çizmek istiyorum. Türkiye’de maalesef kulüp yöneticisi de kalmadı. Siz burada iyi bir kulüp yöneticisi veya Başkanı olsanız seyirciyi hizaya getirirsiniz. Ama o tip yönetici ve Başkan da kalmadı kulüplerde. Benim anlayamadığım nokta şu. Bugün Arena diye bir stad var biliyorsunuz. Ya kim yaptı orayı? Sakın yanlış anlamayın ben politik olarak da bakmıyorum. Eee daha birinci gün ıslıkladınız yuhaladınız. Siz kulüp olup da kendiniz yapsaydınız! Bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin özelikle bu 3 büyük kulübe yaptığı yardım ve destekten utanır insan ya! Ama şunu da söyleyeyim. Türkiye’de insan profili de çok büyük değişime uğradı. Onun da altını çizmek lazım. Ben mesela Konya’daki iki tarafında seyircisini reziller ve medeniyet dışı canavarlar olarak yorumluyorum. Boşaltacaksın stadı kardeşim sen hakemsin. Durdurursun düdüğü çalarsın anonsu yaptırırsın. Bir daha mı attılar. Düdüğü çalarsın ben içeri gidiyorum futbolcular sizde gidin dersin. Ben maçı tatil ettim formu yazarsın Federasyon ne yaparsa yapsın. Binersin arabana gidersin bu kadar basit. Veyahut da şunu yaparsın. Çağırırsın güvenlik görevlilerini dersin ki boşaltın kardeşim. Yani ne olur maç 10’da biteceğine 11’de biter. Eğer boşaltamıyorsanız tatil ettim ben gidiyorum dersin. Tabi Federasyon’da böyle bir durumdan sonra oturur kafasını önüne koyup der ki sana maç seyircisiz verdim bilmem kaç milyon para cezası verdim. Bu kadar basit. Sende çıkacaksın kulüp başkanı olarak ağlayacaksın taraftarlarına yapmayın ya diyeceksin. Kombinelerini iptal edeceksin. O sustalı ile sahaya dalıp Quaresma’ya batırmaya çalışan adama acaba Türkiye Cumhuriyeti kanunları ne ceza verecek?”

Spor Yazarı Kemal Belgin yaşananları yorumladı / SuperHaber Özel ile ilgili etiketler Beşiktaş Konyaspor süper kupa final kemal benek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.