Sponsor zengini Japon tenisçi Naomi Osaka, Wimbledon'a katılmayacak

Japon tenisçi Naomi Osaka'nın yaklaşan Tokyo Olimpiyatları'na odaklanabilmek için bu ay başlayacak Wimbledon Tenis Turnuvası'na katılmama kararı aldığı bildirildi. 23 yaşındaki yıldız Roland Garros'tan da turnuva devam ederken çekilmişti. Wimbledon'a Rafael Nadal da katılmayacak.

Dünyanın en çok kazanan tenisçisi konumundaki Naomi Osaka, Wimbledon'a katılmayacak. Japon tenisçinin menajeri, Osaka'nın bir süre ailesiyle vakit geçirmek istediğini ve Tokyo'daki Olimpiyat Oyunları'na daha sağlıklı hazırlanmak istediğini açıkladı.

Bu yıl Roland Garros'ta basın toplantılarına katılmayı reddeden, ardından da para cezasına çarptırılan 23 yaşındaki yıldız, psikolojik sorunları olduğu ve medyanın karşısına çıkmak istemediğini savunmuştu. Sporcuların psikolojik durumuyla ilgili yeni bir tartışma başlatan Osaka, anlayışsız bulduğu Roland Garros yönetimini protesto ederek turnuvadan çekilmişti.

2018 Amerika Açık'ı kazandığın 18 yaşında olan Osaka, Japon bir anne ve Haitili bir babanın kızı... Sponsorların desteğini alabilmek için annesinin soyadıyla WTA organizasyonlarına katılmaya başlayan yıldız isim, kıyafet sponsoru olan Nike'ın tek istisnası konumunda... Zira, Amerikan spor giyim devi sponsor olduğu isimlerden kıyafetlerinde başka marka olmamasını istiyor. Osaka ise Japon sponsorunu da kıyafetinde taşıyor. Osaka'ya maçlarda Nike ayakkabı giydirebilmek için bir istisna oluşturulmuş durumda...

Avustralya Açık'ta 2019 ve 2021; Amerika Açık'ta ise 2018 ve 2020'nin şampiyonu olan dünya 2 numarası 4 Grand Slam zaferiyle elit tenisçiler arasında yerini almıştı.

Sponsor zengini Japon tenisçi Naomi Osaka, Wimbledon'a katılmayacak

RAFAEL NADAL DA KATILMAYACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Dünyanın en prestijli tenis turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon'da 2 şampiyonluğu bulunan yaşayan efsane Rafael Nadal da bu yıl Londra'da olmayacağını açıklamıştı. 20 Granda Slam şampiyonluğu bulunan 35 yaşındaki İspanyol raket, son olarak Roland Garros yarı finalinde Novak Djokovic'e elenmişti. Nadal'ın Wimbledon'a katılmama gerekçesi ise Osaka'yla aynıydı; yani Tokyo'ya daha fazla dinlenmiş olarak gelebilmek... Wimbledon Tenis Turnuvası 28 Haziran'da başlayacak.

Sponsor zengini Japon tenisçi Naomi Osaka, Wimbledon'a katılmayacak ile ilgili etiketler Naomi Osaka Rafael Nadal Wimbledon
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.