SpaceX, 4 NASA astronotunu başarıyla uzay istasyonuna götürdü

Amerika Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) fırlattığı SpaceX’e ait Dragon uzay aracı 27 saatlik yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi.

SpaceX Falcon 9 roketi, içinde "Crew-1" adı verilen 4 astronot ile pazar günü yerel saatle 19.27’de Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılmıştı.

SpaceX, 4 NASA astronotunu başarıyla uzay istasyonuna götürdü

Cumartesi günü fırlatılması planlanan ancak Eta kasırgası nedeniyle fırlatılışı ertelenen SpaceX’e ait uzay aracı, 27 saat süren bir yolculuktan sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlendi.

SpaceX, 4 NASA astronotunu başarıyla uzay istasyonuna götürdü - Resim : 2

NASA’dan astronotlar Mike Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker ile Japonya Uzay Araştırma Ajansından (JAXA) Soichi Noguchi bilimsel araştırmalar yapmak için ISS'de 6 ay kalacak.

SpaceX, 4 NASA astronotunu başarıyla uzay istasyonuna götürdü - Resim : 3

SpaceX Dragon uzay aracı, mayıs ayında ilk kez test amaçlı NASA astronotları Robert Behnken ve Douglas Hurley’i ISS’ye götürmüştü.

DHA

SpaceX, 4 NASA astronotunu başarıyla uzay istasyonuna götürdü ile ilgili etiketler NASA spacex

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.