'SÖZÜMÜ TUTTUM MESUT AĞABEY, RAHAT UYU!'

Ayasofya, Danıştay 10. Dairesi kararıyla 86 yıl sonra ibadete açıldı. İslam dünyasında büyük heyecan yaratan Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilme coşkusuna yerinde tanıklık eden SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vatandaşların sevincini anbean görüntüledi.

24 kasım 1934 yılında camiden müzeye çevrildikten tam 86 yıl sonra, Danıştay 10. Dairesi’nin oy birliği ile alınan karar gereği Ayasofya, tekrar camiye dönüştürüldü. 'Ayasofya-i Kebir' ismiyle yeniden ibadete açılma kararının ardından vatandaşlar, Ayasofya’nın yolunu tuttu. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve İstanbul’un hemen hemen her semtinden gelen vatandaşlar Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesinin sevincini doyasıya yaşadı.

Tüm islam dünyasında büyük çoşku ve heyecan yaratan Ayasofya’nın müzeden camiye çevrilmesine yerinde tanıklık eden SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, Ayasofya Meydanı’ndan yaptığı canlı yayınla halkın sevincini ve çoşkusunu izleyicilerle buluşturdu. SuperHaber mikrofonuna konuşan vatandaşlar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli ile kararda emeği geçenlere teşekkür ederek dua ettiler.

'SÖZÜMÜ TUTTUM MESUT AĞABEY, RAHAT UYU!'

SuperHaber mikrofonuna konuşan Dijital Medya ve Pazarlama Uzmanı Muammer Gece, 1998 yılında Cağaloğlu Çatalçeşme Sokak’ta yayıncılık yapan Mesut Zeybek'e verdiği sözü tuttuğunu belirterek, "Mesut ağabeyin dükkanının penceresinden Ayasofya görünüyordu. Konuşurken, 'Muammer bir gün Ayasofya inşallah açılacak ve biz beraber orada namaz kılacağız' demişti ve bunun için de sözleşmiştik. Ancak Mesut ağabey, bundan 1,5 yıl önce vefat etti. İşte ben ona verdiğim sözü tutarak Ayasofya Meydanı’na geldim. Bu yüzden burada canlı yayın yaptım ve tüm tanıdıklarıma bu sözümü haykırdım. Rahat uyu Mesut ağabeyim, işte ben buradayım. Ayasofya Camii’de namazımı senin için de kılacağım." dedi.

Ayasofya Meydanı'ndaki büyük coşku SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

'SÖZÜMÜ TUTTUM MESUT AĞABEY, RAHAT UYU!' ile ilgili etiketler Ayasofya cami Ayasofya Camii mevlüt yüksel

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.