Sözleşmeli Öğretmenlik tercih başvuruları başladı! Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nereden, nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, sözleşmeli öğretmenlik başvurularının başladığı açıklandı. Başvuruların en geç 31 Ağustos'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlanması gerekiyor. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nereden, nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Sözlü sınav sonuçları açıklanmasının ardından gözler tercih başvurularına çevrildi. Yıllardır öğretmen olma hayaliyle okuyan öğretmen adayları merakla açıklanacak başvuruyu bekliyordu. Nihayet merakla beklenen başvurular bugün itibariyle başladı.

MÜLAKATTAN 60 VE ÜSTÜ ALANLAR TERCİH YAPABİLECEK

Sözlü sınavdan 60 ve üstü puanı alarak başarıyla sınavı tamamlayan öğretmen adayları bu başvurudan yararlanabilecek. Tercih başvurularını e- Devlet üzerinden 31 Ağustos tarihine kadar yapabilecekler.

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih başvuruları başladı! Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nereden, nasıl yapılır?

EN FAZLA 40 EĞİTİM KURUMU TERCİH EDİLEBİLECEK

Adaylar tercih yaparken en fazla 40 eğitim kurumu tercih edebilecek. Tercih yaparken adayların dikkat etmesi gereken nokta "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birinin mutlaka işaretlemesi gerekiyor.

ATAMALAR 1 EYLÜL 2022 TARİHİNDE GERÇEKLEŞECEK

Adaylar tercihlerini e-devlet üzerinden 31 Ağustos tarihinde saat 16:00'a kadar yapabilecekler. Atamalar ise 1 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

PEKİ BAŞVURU NASIL YAPILIR? BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih başvuruları başladı! Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nereden, nasıl yapılır? - Resim : 2

Tercih başvuruları e- devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar tercih yapmak için herhangi bir eğitim kurumlarına gitmeden kendi tercihlerini gerçekleştirebilecekler.

İlk olarak sisteme kişisel bilgilerinizi ( kullanıcı adı ve şifre) girdikten sonra tercihlerini gerçekleştirmek üzere aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasında en fazla 40 tercih yeri olacak şekilde istedikleri kurumu seçebilecekler.

Sözleşmeli Öğretmenlik başvurusundan sözlü sınavdan 60 ve üzeri puan alan adaylar yararlanabilecek.

Adaylar mutlaka tercih tamamlamadan önce "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum", "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum" seçeneklerinden birini işaretlemesi gerekiyor.

Tercihlerine atanamayan adaylardan "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

Adaylar ön başvuru aşamasında hangi alana başvuru yapmışsa yapacağı bu başvuru aşamasında da o alana tercih yapabilecekler.

Bu linke tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/meb-sozlesmeli-ogretmenlik-basvurusu  

 

 

 

Sözleşmeli Öğretmenlik tercih başvuruları başladı! Sözleşmeli öğretmenlik tercihleri nereden, nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MEB sözleşmeli öğretmenlik sözleşmeli öğretmenlik başvuruları başladı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.