Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu? Kadrolu olacaklar mı?

Kadro bekleyen sözleşmeli öğretmenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan sonunda verdi. Bu açıklamalar sonrasında sözleşmeli öğretmenlere kadro gelecek mi sorusu gündeme geldi. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu?

Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şûrası'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadro bekleyen sözleşmeli öğretmenlere bekledikleri haberi verdi.

Erdoğan açıklamasında, "Öğretmenlik meslek kanununu kısa sürede Meclis'e sunacağız. Sözleşmeli ve kadrolu öğretmen ayrımını ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Öğretmenlikte adaylık kaldırma sınavını bir kenara bırakıyoruz. Mesleki gelişmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. Sözleşmeli öğretmenlerimiz, kadrolu öğretmenlerimiz ile aynı haklara sahip olacak. Ek göstergeleri söz verdiğimiz gibi 3600'e çıkaracağız. Sözleşmeli öğretmen ayrımını da ortadan kaldıracağız." dedi.

Bu açıklamalar sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu sorularını gündeme taşıdı.

Sözleşmeli öğretmenlik kalkıyor mu? Kadrolu olacaklar mı? ile ilgili etiketler sözleşmeli öğretmenlik kadro
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.