Sözleri çarpıtılarak yayınlanan o kadın SuperHaber'e konuştu

Rize’nin İyidere ilçesine yapılacak olan lojistik limanın dolgu taşlarının alınacağı taş ocağı bazı çevrelerin provokasyonlarına sahne oldu. Protestocu köylüleri tahrik ettiği ortaya çıkan HDP'li Murat Çepni ile bazı marjinal gruplar ve onlara destek veren Alman yayın kuruluşu DW’nin maskesini ise SuperHaber düşürdü! Kısa süre önce yaptığı açıklamalar gündem olan Güler Karadeniz isimli Gürdere Köyü sakini vatandaş SuperHaber’e yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin uluslararası kara, deniz ve hava taşımacılığında çok önemli bir liman olması planlanan Rize İyidere Lojistik Limanı bir kez daha gözlerin Türkiye’ye çevrilmesine neden oldu.

Karadeniz’in dünyaya açılan en önemli deniz limanlarından biri olacak olan Rize İyidere Lojistik Limanı, Türkiye karşıtı cepheyi bir kez daha harekete geçirdi. Limanın deniz dolgu taşlarının alınacağı İkizdere ilçesindeki taş ocağı için, pandemi süreci öncesi çeşitli protestolar organize edildi. Taş ocağının olduğu vadide başlatılan protestolara HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ile bazı marjinal gruplar destek verdi.

Sözleri çarpıtılarak yayınlanan o kadın SuperHaber'e konuştu

"ÇEVRECİ" GÖSTERİLER HÜKÜMETİ PEOTESTO EYLEMLERİNE ÇEVRİLMEK İSTENİYOR!

HDP'li Çepni, Rize İkizdere'de taş ocağı yapılmak istenmesine tepki göstererek, "Burası bir yaşam alanı. Burası iki köyün ve İkizdere Vadisi'nin en kıymetli yerlerinden bir tanesi." diyerek provokasyonun fitilini ateşledi.

Bu arada, kısa süre sonra, köylülerin gösterilerinin yapıldığı bölgeye bazı CHP’li milletvekilleri ile Alman DW haber kanalının geldiği de anlaşıldı!

Sözleri çarpıtılarak yayınlanan o kadın SuperHaber'e konuştu - Resim : 2

DW VATANDAŞIN SÖZLERİNİ ÇARPITTI

Muhalif siyasetçilerin tahrikleri sonucu, "Taş ocağının doğayı ve doğal yaşamı tahrip edeceğini, çay tarımı ve arıcılık sektörünün yok olacağını" dile getiren bölge sakinleri, iş makinalarını durdurmak için harekete geçti. Haftalardır tutulan "çevre" nöbetinin yanı sıra beş gündür süren eylemlerde köylülerle güvenlik güçleri de sık sık karşı karşıya geldi. Tüm bu gelişmeleri ise Alman DW kanalı tarafından geniş şekilde ele alınarak, yayınlandı. Bir süre önce açıklamaları kamuoyunda gündem olan eylemci köylülerden Güler Karadeniz’in konuşmasının ise DW tarafından kasıtlı şekilde kesilerek, hükümet aleyhine bir provokasyona dönüştürülmek istendiği ortaya çıktı. Gürdere Köyü sakini Güler Karadeniz adlı vatandaş SuperHaber’e yaptığı açıklamada sözlerinin çarpıtılarak yayınlandığını söyledi.

“BEN DEVLET VE HÜKÜMET DÜŞMANI DEĞİLİM!”

Kendisini vatanını ve milletini seven biri olduğunu ifade eden Karadeniz, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Gürdere köyündenim. Yaz kış bu köyde yaşıyorum. Bizim taş ocağı olayından haberimiz yoktu. Makina oraya girince öğrendik. Ondan sonra eyleme gittik biz oraya. Ama bizim aracımız tamamen oradaki arazilerimiz. Arıcılık, hayvancılık, organik çay... Biz bütün bunları o arazide yapıyoruz. Biz bunun için oraya düştük. Yoksa bizim herhangi bir kişiyle ve şahıslarla işimiz yok. Biz kendi derdimizi anlatmaya gittik oraya ama aramıza farklı düşüncelere sahip kişiler karışmış. Ben internet izleyen ve takip eden birisi değilim, hiç bir sayfam yok. Benim ailemden olanlar beni arayarak söylediler ve bana dediler ki, 'söylediklerin çarpıtılmış'. Ben görüntüyü bana gönderin dedim. Görüntüyü gönderdiler, ben izledim, ki ben orada kimseye canlı röportaj falan vermedim. Benim oradaki konuşmalarım çarpıtılmış."

Sözleri çarpıtılarak yayınlanan o kadın SuperHaber'e konuştu - Resim : 3

"BENİM SÖYLEDİĞİM HİÇ BİR ŞEY ORADA YOK"

 Hakkını aradığı sırada bağırıp çağırırken çekilen görüntülerinin yayınlandığını belirten Karadeniz, "Zaten siz beni canlı çekiyorsunuz orada, altına alt satırlar geçerek alt satırlarda, herhangi farklı düşünceler, farklı yerlere getiren yazılar buldum. Benim söylediğim hiç bir şey orada yok. Sadece yönetimi eleştirmişim, onları alıp geçmişler. Ben yönetime bir şey dememişim.” dedi.

Eylemini bu zihniyete alet olsun diye yapmadığını ifade eden Karadeniz, vatan, bayrak ve asker için canını bile vereceğine vurgu yaparak "Bu kişileri tanımıyorduk, sonra fark edince geri dönüş yaptım." diye konuştu.

 

Sözleri çarpıtılarak yayınlanan o kadın SuperHaber'e konuştu ile ilgili etiketler Rize İkizdere İyidere Eylem taş ocağı güler karadeniz

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.