Sözde polemiklerle günü kurtaran CHP'de neler oluyor? Milletvekilleri katılımı doğruladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'sözde cumhurbaşkanı' diye söz ederek gündemi değiştirmeye çalışan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu milletvekillerini kaybetme korkusu sardı. CHP'den ayrılarak parti kuran Mustafa Sarıgül, partisinin iktidar olacağını belirtirken, parti kurma çalışmaları süren CHP'li Muharrem İnce ise bazı milletvekillerinin kuracağı partiye geçeceğini doğruladı.

Taciz, tecavüz ve yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen CHP, şimdi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı saldırıya geçerek iç gündemini unutturmaya çalışıyor.

Milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'sözde cumhurbaşkanı' diye söz eden ve seçim kazanmanın cumhurbaşkanı olmak için yeterli olmadığını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun asıl korkusu ortaya çıktı.

KILIÇDAROĞLU MİLLETVEKİLLERİNİ KAYBEDECEK

Partisindeki kopuşları durduramayan ve 10 seçim kaybetmesine rağmen koltuğunu bırakmayan Kılıçdaroğlu, şimdi de milletvekillerini kaybedecek.

4 Eylül'de Memleket Hareketi'ni başlatan Muharrem İnce, bugün bir açıklama yaparak kurma hazırlığında olduğu partisine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

CHP'ye 'Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya' şeklinde tepki gösteren, daha sonra ise skandalların haftada birden üç günde bire düştüğünü söyleyen İnce, BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın sorularını yanıtladı.

PARTİ TÜZÜĞÜNÜN YAZIMI BİTME AŞAMASINDA

Kuracağı partinin tüzüğünün bitme aşamasında olduğunu ifade eden Muharrem İnce, program yazımının da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Partisinin müzik ve logosunun da büyük ölçüde tamamlandığını söyleyen İnce, "Geriye bir tek oy almak kalıyor" diye konuştu.

KURULUŞ TAKVİMİ KONUSUNDA TEMKİNLİ

Partisinin kuruluş tarihi konusunda temkinli olan Muharrem İnce, pandemi nedeniyle bazı programların aksadığını ve bu nedenle net bir tarih veremediğini söyledi.

CHP'Lİ VEKİLLER İNCE'NİN PARTİSİNE GEÇECEK

CHP'li bazı milletvekillerinin partisine geçeceğinin doğrulandığını sözlerine ekleyen İnce, vekil sayısının kaç olduğuna ve bu isimlerin kimler olduğuna ilişkin bir açıklama yapmadı.

AKŞENER'E YANIT: İÇİMİZDE BİR HAİN VAR

Öte yandan DHA'ya da konuşan İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert sözlerle tepki gösterdi.

Meral Akşener'in, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden kısa süre önce adaylıktan istifa etmesi için telefonla arandığı iddialarına yanıt veren CHP'li Muharrem İnce, "Akşener, partisi kadar oy alabilseydi zaten seçim ikinci tura kalıyordu. Bu açıklamaların hiçbir mantığı yok. Sayın Akşener'e bu kişi kimmiş, 'Sen adaylıktan çekil, Muharrem İnce'yi destekle' dediyse o kişi Akşener'in dostu değildir. Bizim de dostumuz değildir. Mantıklı bir şey önermemiş. O zaman içimizde bir hain var. Bu haini açıklasın, kim? Ben de merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sözde polemiklerle günü kurtaran CHP'de neler oluyor? Milletvekilleri katılımı doğruladı

SARIGÜL İDDİALI: İKTİDAR OLACAĞIZ

Öte yandan CHP'den ayrılarak Türkiye Değişim Partisi'ni kuran Mustafa Sarıgül, partisinin er ya da geç iktidar olacağını ve bu vaktin çok geç olmayacağını söyledi.

En geç haziran ayına kadar örgütlenme çalışmalarının tamamlanacağını kaydeden Sarıgül, Türkiye'nin her noktasında iktidara hazırlık merkezlerini açmaya devam ettiklerini söyledi.

 

Sözde polemiklerle günü kurtaran CHP'de neler oluyor? Milletvekilleri katılımı doğruladı ile ilgili etiketler CHP Muharrem İnce Mustafa Sarıgül Kemal Kılıçdaroğlu Parti milletvekili
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.