Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı?

Bir süredir Sözcü gazetesine açıktan cephe alan ve Sözcü'ye kayyum atanacağını öne süren Türkiye gazetesi bugün, Sözcü’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında FETÖ’cülerle irtibatta olduğunu öne sürdü. Gazete, Sözcü’nün patronu Ertuğrul Akbay’ın firari FETÖ'cü Erhan Başyurt ile yaptığı "yazışmaları" manşete taşıdı. Sözcü ise iddiayı jet hızıyla yalanlayarak, o yazışmaların "montaj" olduğunu savundu

Sözcü gazetesinin büyük patronu Ertuğrul Akbay’ın, FETÖ terör örgütü mensuplarıyla temas halinde olduğu iddia edildi.

Türkiye gazetesi, Akbay’ın 15 Temmuz alçak darbe girişimi gecesi FETÖ’nün firari sanığı Erhan Başyurt ile yazıştığını öne sürerek, bazı belgeler yayınladı.

İddiaya göre, Kapatılan Bugün gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Erhan Başyurt, Ertuğrul Akbay’a oğlu Burak Akbay’ı sordu ve “Burak bana ulaşırsa detay yapalım” diyerek görüşme isteğinde bulundu.

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı?

Türkiye gazetesi, irtibatı koparmayan ikilinin en son 18 Aralık 2018’te sosyal Facebook üzerinden görüştüğünü iddia etti.

Buna göre, firari Başyurt, Sözcü gazetesinin patronu Ertuğrul Akbay’a “Her zaman destek olduğumuzu unutma” diye yazdı. Samimi bir havada geçen konuşmanın sonunda Başyurt, sosyal medya üzerinden Akbay’ı aradı. İkilinin ne görüştüğü tespit edilemedi.

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 2

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 3

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 4

BURAK HEMEN DÖNSÜN

Bunun dışında, Sözcü’nün patronu Ertuğrul Akbay'in, darbe girişiminden bir gün sonra “Cenk Cenk” rumuzlu bir kişiyle Facebook üzerinden irtibata geçtiği, Cenk Cenk’in ise 2010 yılında KPSS sorularını çalan firari FETÖ’cü Mehmet Hanefi Sözen olduğu öne sürüldü.

Sözen’in darbe girişiminden bir gün sonra panikle Ertuğrul Akbay’ın oğlu Burak Akbay’ı aradığı, baba Akbay’ın “Sakin sakin. Bir sakinleşin telefonunda problem var. Ulaşacak sana, tamam” diye teskin etmeye çalıştığı iddiası da ortaya atıldı.

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 5

SÖZCÜ YAZIŞMALARI YALANLADI: MONTAJ

Sözcü gazetesi ise İhlas Grubu'nun FETÖ yöntemleri ile kendilerine saldırdığını belirterek, Türkiye gazetesine ateş püskürdü.

Yazışmaların "montaj" olduğu savunulurken, "ABD'li Mücahit Ören'in yayın organı Türkiye Gazetesi, Sözcü'ye yönelik çirkin ve akılalmaz iftiralarına bir yenisini daha ekledi. Gazete; Ertuğrul Akbay’ın FETÖ firarisi Erhan Başyurt ile 15 Temmuz 2016 gecesi Facebook üzerinden görüştüğünü iddia etti. En temel teknolojik bilgiyle bile sahte olduğu anlaşılan sözde iftiraya karşı Ertuğrul Akbay savcılığa suç duyurusunda bulundu." açıklaması yapıldı.

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 6

Sözcü gazetesi, "Yalan söylemeyi ve iftira atmayı alışkanlık haline getiren İhlasçıların fotoşop oyunu ilk bakışta bile fark edilebiliyor." ifadesini not düşerek Donald Trump'ın benzer bir "montaj" yazışmasını üretti.

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? - Resim : 7

Sözcü'nün patronu FETÖ'cülerle darbe konuşması mı yaptı? ile ilgili etiketler FETÖ Türkiye Sözcü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.