Sözcü yazarı Can Ataklı'nın "Fuat Avni"den eksiği yok fazlası var! İşte o iddia...

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin bir süre önce 15 Haziran tarihinde yeni bir darbe girişimi yaşanabileceği iddiası çok tartışılmıştı. Selvi'nin ardından bu kez Sözcü yazarı Can Ataklı yeni bir tarih verdi.

Sözcü yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir kaynağına dayandırdığı iddialara yer verdi.

Yazısında "Fuat Avni"msi ifadeler kullanan Can Ataklı, 7 Haziran'da FETÖ'nün siyasi ayağına operasyon yapılacağını öne sürdü.

Ataklı "miş-mış" ekleri ile süslü yazısında, "Peki, 7 Temmuz'da ne olacakmış? Şimdi sıkı durun; Erdoğan 7 Temmuz'da FETÖ'nün siyasi ayağının üzerine gitmek üzere düğmeye basmış. Bu operasyon sadece AKP ile sınırlı olmayacak diğer partileri de kapsayacakmış. Operasyonda çok sayıda milletvekili FETÖ soruşturmaları kapsamına alınacakmış." ifadelerini kullandı.

İşte o köşe yazısı;

YENİ ÖĞRENDİM

Ankara'daki “saraya yakın” haber kaynağım aradı yine. “7 Temmuz'a dikkat et. O gün çok önemli” dedi.

İster istemez heyecanlandım. Hürriyet'in hükümet bülteni yazarı 15 Haziran'ı işaret etmiş ve “FETÖ'cüler kendi aralarında 15 Haziran'da önemli bir gelişme olacağını konuşuyorlar” diye yazmıştı. Hemen sordum tabii “15 Haziran'da beklenen darbe gelmedi, şimdi 7 Temmuz mu çıktı?”

Kaynağım “Yok” dedi “Sandığın gibi değil. Bu kez darbe karşı darbe gibi bir şey olacak, ama Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş bu planı bozmuş da olabilir” diye ekledi.

Daha fazla meraklandırmaması için “Şunu başından anlatsanız” dedim.

Anlattı.

AKP Genel Başkanı Erdoğan Adalet Yürüyüşü'ne çok öfkeliymiş. Bunu biliyoruz zaten. Yaptığı konuşmalar ortada. “Hukuk dışı” dedi. “Yürüyorsanız nezaketimizdendir” dedi. Sonunda “Sizin de kapınızı çalabilirler” dedi.

Gerçi muhalefet ne yapsa Erdoğan öfkeleniyor ama bu kez durum farklı.

Çünkü Kılıçdaroğlu öyle bir şey yaptı ki, Erdoğan buna karşı nasıl bir önlem alacağına bir türlü karar veremiyormuş.

Danışmanlarıyla yaptığı toplantılarda “Müdahale etsek tepki büyüyebilir bu kez önlemek zorlaşır, müdahale etmesek İstanbul'a çok büyük kalabalıkla girebilirler bu da bizi zora sokabilir” diyen Erdoğan “Bana bize zarar vermeyecek bir çözüm bulun” diye hepsini azarlamış.

Ancak Erdoğan'ın öfkesinin tek nedeni bu değilmiş.

Erdoğan 7 Temmuz için planladığı operasyonun tehlikeye girdiğini düşünüyormuş.

Peki, 7 Temmuz'da ne olacakmış?

Şimdi sıkı durun; Erdoğan 7 Temmuz'da FETÖ'nün siyasi ayağının üzerine gitmek üzere düğmeye basmış.

Bu operasyon sadece AKP ile sınırlı olmayacak diğer partileri de kapsayacakmış.

Operasyonda çok sayıda milletvekili FETÖ soruşturmaları kapsamına alınacakmış.

Neden 7 Temmuz? AKP 15 Temmuz'da can verenleri anmak ve o günü bir demokrasi şöleni gibi kutlamak için yoğun hazırlık yapıyor. 15 Temmuz'u resmi tatil ilan eden saray 7-15 Temmuz'un “Darbeye karşı milli direniş” haftası olarak kutlanması talimatı vermiş.

Bu kapsamda AKP'nin de içinde bulunduğu “siyasi ayak” operasyonuna başlama kararı alan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüş nedeniyle “telaşa” kapılmış.

Nedeni basit; muhtemelen CHP içinden de bazı milletvekilleri hakkında “FETÖ'cü” soruşturması başlatılacak. Ancak FETÖ soruşturmasıyla yürüyüşün aynı ana denk gelmesi “yanlış anlama olur mu?” kuşkusu yaratmış.

Danışmanları ise Erdoğan'a “Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün FETÖ'ye destek olduğu algısını yayalım, toplumda yeterli desteği bulursak CHP operasyonunu da başlatalım” önerisinde bulunmuşlar.

Erdoğan ise son kararını henüz vermemiş.

Sözcü yazarı Can Ataklı'nın "Fuat Avni"den eksiği yok fazlası var! İşte o iddia... ile ilgili etiketler can ataklı fuat avni
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.