Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay için mahkemeden flaş karar...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanları hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, firari şüpheli Burak Akbay için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, hakkında gözaltı kararı bulunan ancak yurt dışında olduğu belirlenen Sözcü Gazetesi'nin sahibi firari şüpheli Burak Akbay için tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Talebi değerlendiren İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Akbay hakkında ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Soruşturma kapsamında dün hakimliğe ifade veren diğer şüpheliler Mediha Olgun'un "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan, Bekir Gökmen Ulu'nun ise "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etmek" suçlarından tutuklanmasına karar verilmişti.

Diğer şüpheli Yonca Yücekaleli ise hakimlikçe serbest bırakılmıştı.

Sözcü Gazetesi'ne gerçekleştirilen FETÖ operasyonu sonrası gazetenin internet sitesinden bir açıklama yayımlayan Burak Akbay firari olmadığını iddia etmişti... Hatta buna delil olarak da referandum için Türkiye'ye geldiğini göstermişti...

Gazeteci Fehmi Koru, Sözcü’ye yönelik FETÖ soruşturmasında tanık sıfatıyla savcıya ifade vermişti... Koru, ifadesinde "Burak Akbay’ın babası Ertuğrul Akbay bana “Burak İsviçre’de cemaate ait bir evde yetişti” dedi

Sözcü Gazetesinin sahibi Burak Akbay için mahkemeden flaş karar... ile ilgili etiketler Burak Akbay sözcü gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.