Sözcü Gazetesi, Erdoğan'ın sözlerini 'Nas'ıl anladı?!

Tekzip rekortmeni Sözcü Gazetesi bugün yine manşetinde okurlarını yanıltan bilgilere yer verdi. Sözcü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Merkez Bankası'nın faiz kararlarına yönelik eleştirileri yanıtlarken kullandığı "nas" terimini bakın 'nas'ıl anladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda faiz ve enflasyon rakamlarına yönelik önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan "Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faiz ve enflasyonla mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada. Nas ortadayken sana, bana ne oluyor?" diye konuştu.

SÖZCÜ, "NAS SÜRESİ" OLARAK ALGILADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözleri Sözcü Gazetesi'nde ise çok farklı şekilde yankı buldu. Erdoğan'ın "nas" vurgusunu, “Nas Suresi'ni örnek gösterdi” şeklinde birinci sayfasına taşıyan Sözcü, okurlarını bir kez daha yanıltmış oldu.

TEPKİLER GELDİ

Sözcü'nün terminoloji konusundaki bu kusuruna akademisyen Hakkı Öcal'dan da eleştiri geldi.

Öcal, gazeteye, "Sözcü Gazetesi'nin dini imanı yalan, yanlış ve cehalet.. Nas Suresi'ni örnek göstermedi, ahmaklar.. Faiz konusunda bir "Nass" bulunduğunu söyledi..." tepkisini gösterdi.

NAS NEDİR?

İslâm ilimlerinde nas (çoğulu nusûs) denilince genellikle Kur’an ve Sünnet’in lafızları kastedilir. Kaynaklar sıralamasıyla ilgili anlatımlarda Kitap ve Sünnet yerine kısaca “nusûs” dendiği de olur.

Bu anlamıyla nas vahyin metinsel verisi olduğundan teşrîin ve dinî bilginin temelini oluşturur; karşıtı genel olarak “ictihad”dır. İctihad, istidlâl ve kıyas gibi kavramlarla karşıt olarak zikredildiğinde nas Allah ve Peygamber’in sözünü, bu kavramlar da nasların akıl yoluyla açılımını anlatır.

Sözcü Gazetesi, Erdoğan'ın sözlerini 'Nas'ıl anladı?! ile ilgili etiketler Sözcü Cumhurbaşkanı Erdoğan nas nas suresi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.