Sözcü davasında karar! Çölaşan ve Doğru'ya hapis

Sözcü Gazetesi hakkında terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçlaması ile açılan davada gazetenin yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası verildi. Çölaşan ve Doğru ile birlikte 7 çalışan hapis cezasına çarptırılırken gazetenin firari patronu Burak Akbay'ın dosyası ise ayrıldı.

Sözcü Gazetesi'ne silahlı terör örgütüne dahil olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme suçlaması ile açılan davada karar açıklandı. 

Gazete yazarlarından Emin Çölaşan ve Necati Doğru "FETÖ'ye yardım" suçundan 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı

Çölaşan ve Doğru ile birlikte toplam 7 gazete çalışanına ceza verildi.

Oy birliği ile alınan kararlara göre gazete çalışanları Mustafa Çetin ve Metin Yılmaz 3 yıl 4'er ay, Yücel Arı, Gökmen Ulu ve Yonca Yücekaleli ise 2 yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Gazetenin firari sahibi Burak Akbay'ın dosyası ise ayrıldı.

Sanıklardan Mediha Olgun beraat etti.

SÖZCÜ DAVASININ GEÇMİŞİ

Davanın 18 Nisan'da görülen celsesinde, savcı esas hakkındaki mütalaasını açıklamıştı. Savcı, sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Mediha Olgun, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı ve Yonca Yücekaleli'nin "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisleri istenmişti.

Sanık Mediha Olgun hakkında ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması da talep edilmişti.

Savunması alınamayan firari sanık Burak Akbay'ın dosyasının ise ayrılması da istenmişti. 

Sözcü davasında karar! Çölaşan ve Doğru'ya hapis ile ilgili etiketler Sözcü sözcü gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.