Söz yazarı Mehmet Yüzüak'ın sağlık durumuyla ilgili üzücü gelişme... Karaciğer nakli olacak

28 Eylül'de geçirdiği mide kanaması sonucu Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 72 yaşındaki ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak bugün taburcu oldu. Ölümden dönen Mehmet Yüzüak'ın karaciğer yetmezliğinden mide kanaması geçirdiği ve 3 ay içerisinde karaciğer nakli olması gerektiği öğrenildi.

Ünlü söz yazarı Mehmet Yüzüak geçirdiği mide kanaması sonucu apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Sürünerek ambulans çağırdığını belirten Mehmet Yüzüak, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Yüzüak sağlık durumuyla ilgili yaptığı ilk açıklamasında ise ''Yataktan kalktım sürünerekten gece ambulans çağırdım, bütün yerler kan revan içinde kaldı.'' ifadelerini kullanmıştı. Magazinsortie'den Olcay Ünal Sert'e konuşan efsane söz yazarı Mehmet Yüzüak neden mide kanaması geçirdiğini ve başından geçen olayı anlattı.

''ANTİBİYOTİKLER MİDE KANAMASINA NEDEN OLDU''

Diş doktorunun verdiği antibiyotikler yüzünden mide kanaması geçirdiğini belirten Mehmet Yüzüak şunları söyledi: "Diş doktorum İsmail Hakkı Bayraktar'ın vermiş olduğu antibiyotikler mide kanaması geçirmeme neden oldu. Gece erken müdahale edilmeseydi şu anda çoktan ölmüştüm. Eğer ambulansı aradıktan sonra kapıyı açık bırakmasam ölürmüşüm. Sonrasında bayılmışım, evim hastaneye yakın olduğu için erken müdahale ile kurtuldum." dedi.


KARACİĞER NAKLİ OLACAK

Kılcal damarlarında kanama olduğu için midesine stent takıldığını belirten Mehmet Yüzüak; "Doktorlar çok ilgilendi benimle sağolsunlar, Dr. Özgür Bahadır 'Sizin şarkılarınızla büyüdük biz. İnşallah 3 ay sonra karaciğer naklini de yaparız tamamen iyileşirsiniz. Sizin tedavinizi ben üstleniyorum." dedi. Ünlü söz yazarı, nakil için karaciğer başvurusu yapacağını söyledi.

mehmet yüzüak

KARACİĞER NAKLİ OLACAĞINI ÖĞRENİNCE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Tam hastaneden sevinçle çıkarken, karaciğer nakli olması gerektiğini öğrenince ağladığını belirten Mehmet Yüzüak, Uzman Dr. Özgür Bahadır ve Iraklı Dr. Maher Ali Hussein Al-Janabi'ye hayatını borçlu olduğunu belirterek, "Irk, dil, din, cinsiyet farkı hiç önemli değil. Canımızı emanet ettiğimiz doktorlarımıza çok şey borçluyuz. Medya da doktorlara şiddet haberlerini görüyoruz, bunlar çok yanlış şeyler, onları pamuklara sarıp sarmalamalıyız. Bende buradan görevini lâyıkıyla yapan doktorlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

mehmet yüzüak


''HAYAT MAÇIMIN UZATMALARINI OYNUYORUM''

Doktorların, stresten uzak bir hayat yaşaması gerektiğinin altını çizdiğini belirten Yüzüak, "Yoksa mideme takılan bu stentler patlayabilirmiş. Resmen ölümden döndüm. Bir futbolcu gibi hayat maçımın uzatmalarını oynuyorum..." dedi.


*Instagram hesabından sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Yüzüak, ''7 ayda sapasağlam karaciğerimin nasıl iflas ettiğini açıklayacağım'' dedi.

 mehmet yüzüak

MEHMET YÜZÜAK KİMDİR?

1950 Kahramanmaraş doğumlu olan Mehmet Yüzüak; 'Kemancı', 'Sevda Yolu', 'Şarkıların Kaderi', 'Yüz Karası', 'Sevgilim Var İzmirli', 'Biride Bir Binide Bir', 'Bir Mucize Allahım', 'Hasret Pınarı', 'Günah Defteri', 'Sevgilim Var Gurbette', 'Dalgın Gözler', 'Günahkar Olmadan', 'Sen Tanrının Yanındasın Söyle Benide Affetsin Anne', 'Her Sevgiyi Rüya Gibi Gelir Geçer Sandım'; gibi çok sayıda şarkının söz yazarıdır. 'Kemancı' şarkısı 36 sanatçı tarafından seslendirilmiştir. Şarkılarını albümlerinde okuyanlar arasında; Zeki Müren, Bülent Ersoy, Emel Sayın, Gönül Yazar, Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek, Gönül Akkor, Kamuran Akkor, Tanju Okan, Ahmet Özhan, Umut Akyürek gibi çok sayıda önemli sanatçı yer almaktadır.

Söz yazarı Mehmet Yüzüak'ın sağlık durumuyla ilgili üzücü gelişme... Karaciğer nakli olacak ile ilgili etiketler Mehmet Yüzüak karaciğer nakli sağlık durumu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.