Soyu Giray Hanedanına dayanan Kırım Tatarı, Türkiye'den yardım istedi!

Ukrayna’daki Kırım Tatarı sosyal medya hesabından yayınladığı yaşadıklarını anlattığı paylaşımda yardım çağrısında bulundu. Kırım Tatarı, 'Her an vuruluyoruz. Lütfen askerler de dahil herkesi Azovstal’dan çıkarmak için ne gerekiyorsa yapın. Ne olur bu kâbusa bir son verin! Biz kimseye saldırmadık. Türkiye ve Ukrayna her zaman yakın ilişkiler içinde ve birbirlerine destek olmuşlardır. Siz ve ülkeniz bölgemizin siyasetinde büyük bir ağırlığa sahipsiniz.' ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Ukrayna saldırıları devam ederken, Azovstal'daki yaralılara tıbbi yardım sağlayan Kırım Tatar’ı “Savaşın kaçıncı gününde olduğumuzu bilmiyorum. İnsanlar ölüyor. Kimi vurularak, kimi açlıktan, kimi de yaralarını tedavi edecek ilaç bulamadığından” ifadelerini kullandı.

'YARIN OLACAK MI BİLMİYORUM'

“Zamanımız kalmadı. Yarın olacak mı bilmiyorum” ifadelerini kullanan Kırım Tatar’ı, “Ben Müslüman bir Kırım Tatarıyım. Soyum Kırım’ı 300 yıldan fazla bir süredir yöneten ünlü Giray hanedanına dayanıyor. Tıp eğitimi aldım. Ambulans kullanıyorum, yaralılara yardım ediyorum. Savaştan önce hiç ölüm görmemiştim. İnsanların kolaylıkla tedavi edilebilecek yaraları yüzünden ölmesini izlemek çok acı veriyor. Sadece antibiyotik yok diye ölüyorlar” ifadelerini kullandı.

Hava, kara ve denizden sürekli olarak saldırı altında olduklarını kaydeden Kırım Tatar’ı, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

'BİZ KİMSEYE SALDIRMADIK. HER AN VURULUYORUZ.'

“Her an vuruluyoruz. Lütfen askerler de dahil herkesi Azovstal’dan çıkarmak için ne gerekiyorsa yapın. Ne olur bu kâbusa bir son verin! Biz kimseye saldırmadık. Türkiye ve Ukrayna her zaman yakın ilişkiler içinde ve birbirlerine destek olmuşlardır. Siz ve ülkeniz bölgemizin siyasetinde büyük bir ağırlığa sahipsiniz. Nereye yazıp kiminle iletişime geçeceğimizi bilmiyoruz. Bu nedenle, size kişisel olarak hitap ediyorum. Cenab-ı Hakk'ın hayırlarımızı terk etmeyeceğine ve bize yardım edeceğinize canı gönülden inanıyorum. Buna katılacak herkesin takdirini kazanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Soyu Giray Hanedanına dayanan Kırım Tatarı, Türkiye'den yardım istedi! ile ilgili etiketler Kırım Türkiye tatar giray yardım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.