Soylu'nun bayram namazı sosyal medyayı salladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün bayram namazını Kato dağında askerlerle birlikte kıldı. Ancak namaz sırasında İmam ile cemaatin bir bölümü arasında uyumsuzluk yaşandı. Sosyal medyada tartışmalara neden olan bu uyumsuzluğa ilişkin açıklama da yine bir sosyal medya kullanıcısından geldi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Kato dağındaki askerleri ziyaretinde birlikte bayram namazı kılmıştı.

A Haber'den canlı olarak yayınanan namaz sırasında asker ve sivil bazı kişilerin imama uymadıkları görüldü. 

Sosyal medyada hızla yayılan ve tartışmalara neden olan bu görüntülerle ilgili açıklamayı ise yine bir Twitter kullanıcısı yaptı. 

Terör Gerçekleri adlı Twitter kullanıcısı imam ile cemaatten bazı kişiler arasındaki uyumsuzluğun yörede yaygın olan Şafi mezhebi ile ilişkili olduğunu belirtti. 

İşte o paylaşım...

 

ŞAFİLERİN İNANCINA GÖRE İMAM İLE NAMAZ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Şafiilere göre, imama uyan kimse, imamdan önce selâm vermemelidir. Aksi takdirde namazı batıl olur. İmamla aynı anda selâm verirse, mekruh ol­makla birlikte namazı sahih olur. İmamdan önce selâm verdiğinden şüp­he ederse namazı batıl olur.

İmamlığın sahih ve geçerli olması için, imama uyan kişinin namaz fiillerinde imama uyması ve onu takip etmesi şarttır. İmama uyan kişinin şu fiillerde imamı takip etmesi gerekir:

a) İmama uyan kişi, iftitah tekbirini alırken imama uymalıdır. Bu tekbirin bir harfini bile imamdan önce veya onunla aynı anda telaffuz etse, namazı gerçekleşmez, kılınmış sayılmaz. İftitah tekbirini imamdan önce aldığından şüpheye düşen ve bu şüphesi namaz esnasında doğan kişinin namazı bozulur. Ama bu şüphe namazın tamamlanmasından sonra meydana gelirse, namaz geçerli olur ve yeniden kılınması da gerekmez.

b) İmama uyan kişi, imamdan önce selâm vermemelidir. Aksi halde namazı bozulur, imamla aynı anda selâm verirse, mekruh olmakla birlikte namazı sahih olur; imamdan önce selâm verdiğinden şüphe ederse namazı bozulur.

c) İmama uyan kişi, namazın iki fiilî rüknünde imamı geçmemelidir. İmama uyan kişinin namazının sahih olması için fiilî rükünleri imamın ardı sıra yapması şarttır.

Soylu'nun bayram namazı sosyal medyayı salladı! ile ilgili etiketler Şırnak Süleyman Soylu bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.