Soylu'dan tarikatlar devlete sızdı iddiasına tepki

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bazı tarikat ve cemaatlerin devlete sızdığına yönelik iddialara tepki gösterdi. Soylu, "Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bazı tarikat ve cemaatlerin devlete sızdığına ilişkin son günlerde gündeme getirilen iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. 

Belli grupların demokrasi ve hukuk sistemi dışında siyaseti, sermayeyi ve devleti etki altına alması, yönetmesi, belli yerlere sızarak güç devşirmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Soylu iddialara ilişkin olarak "İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur." dedi.

İşte Soylu'nun sosyal medyadan paylaştığı açıklamanın detayları:

"Belirli grupların demokrasi ve hukuk sistemi dışında siyaseti, sermayeyi ve devleti etki altına alması, yönetmesi, belli yerlere sızarak güç devşirmeye çalışması kabul edilemez. 

Kaldı ki, devletimizin hiçbir biriminde böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak inanç grupları -son günlerdeki yönlendirmeli tartışmalara değinerek söylüyorum- tarihsel sürecimizin geleneğimizin ve topraklarımızın bir kabulüdür. 

Ayrıca bireysel olarak insanların inanç tercihlerinin olması, demokratik hayatın da doğal bir sonucudur. 

Soylu'dan tarikatlar devlete sızdı iddiasına tepki
Fakat bireysel istismarlara veya inanç gruplarının istismarlarına nasıl müsaade edilemezse, bu istismarları fırsat bilip medeniyetimizin ve topraklarımızın değerlerine de saldırıya fırsat verilmeyecektir. 

İçişleri Bakanı olarak söylüyorum:
Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir.
Yalandır.
Provokasyondur.

Soylu'dan tarikatlar devlete sızdı iddiasına tepki - Resim : 2

Soylu'dan tarikatlar devlete sızdı iddiasına tepki ile ilgili etiketler Süleyman Soylu tarikat cemaat İçişleri Bakanı sızma siyaset
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.