Soylu'dan Özkök'e yanıt: Keşke sadece dans etselerdi!

İstanbul Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu 'Las Tesis' için toplanan kadınlara polisin müdahale etmesini eleştiren Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan cevap geldi. "Keşke sadece dans etselerdi" diyen Soylu müdahalenin neden yapıldığını açıkladı.

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Kadıköy'deki eylemle ilgili yazısıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelen cevaba köşesinde yer verdi. Soylu cevabında protestocu kadınlarla ilgili olarak "Keşke sadece dans etselerdi." ifadesini kullandı.

İŞTE ÖZKÖK'ÜN KÖŞESİNE ALDIĞI CEVABA İLİŞKİN O BÖLÜM

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadın cinayetleri ve dansçı kadınların gözaltına alınması konularındaki yazıma bir mektupla cevap verdi.

Soylu'dan Özkök'e yanıt: Keşke sadece dans etselerdi!

KADIN KONUSUNUN KUTUPLAŞTIRILMASI ÇOK SAKINCALI

"Söz konusu eyleme izin verilmiştir.

Elbette ki sivil toplum örgütlerinin toplumun bütün kesimlerinin istisnasız herkesin desteğine, işbirliğine, gönül birliğine ihtiyacı vardır.

Ancak bu önemli konunun en önemli sakıncası, siyasallaştırma, kutuplaşma ve ideolojik yoğunluktur. Keşke sadece dans etselerdi. Devlete, polise ve hâkime ‘katil’, ‘tecavüzcü’ demeselerdi.

İzin alınan bu gösteride bu sözlere izin vermemiz mümkün değildir.”

Soylu'dan Özkök'e yanıt: Keşke sadece dans etselerdi! ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Ertuğrul Özkök Kadıköy las tesis
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.