Soylu: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili suikast iddiaları Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yalanlanmıştı. Bu konuda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da gazeteci Uğur Dündar'a önemli bilgiler verdi. Dündar, bu tip istihbaratların her zaman alındığını belirten Soylu'nun ders gibi sözlerini Halk TV canlı yayınında açıkladı. Dündar, Soylu'nun "Böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilerek tehlike bertaraf edilir ama bunlar açıklanmaz" dediğini aktardı.

Muhalif medyada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik suikast girişiminin ortaya çıkartıldığını ve bir suikastçinin yakalandığı iddiaları gündeme getirilmişti.

Bu iddialar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı. Genel Müdürlük ne böyle bir girişimin olduğunu ne de yakalanan bir suikastçı bulunduğunu açıkladı.

Halk TV'ye Skype üzerinden konuk olan gazeteci Uğur Dündar da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bu konuda yaptığı görüşmeyi anlattı.

Soylu'nun kendisine zaman zaman önemli kişiler hakkında bu tip istihbari bilgilerin kendilerini gelebildiğini belirttiğini ve "Gerekirse o ekipler takviye edilir, tabii bu arada derecelendirmeye göre operasyonlar yapılır. Böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilerek tehlike bertaraf edilir ama bunlar açıklanmaz." dediğini açıkladı. 

Dündar sonra da kendisinin 30 yıldır devlet tarafından korunduğunu, zaman zaman koruma ekiplerinin artırıldığını belirterek "Benimle ilgili de bazı operasyonlar yapıldı ama ben bunları toplumla paylaşmadım" ifadelerini kullandı.

İşte Dündar'ın Halk TV'de Bakan Soylu ile yaptığı görüşmeye ilişkin anlattıkları: 

"Soylu şöyle söyledi 'zaman zaman siyasi kişilikler, dönemin çok popüler insanları ya da devlette kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgiler ulaşır bize.

Bu ya açık istihbarat kaynaklarından elde edilir ya da terör örgütlerinin veya bu eylemleri yapacak grupların teknik takipleri sırasında elde edilir. Veya da opersyonlar sonrası yapılan sorgulamalarda bu duyumlar alınır.

Sonuç olarak bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir. Gerekirse o kişiyi koruyan polislere koruma şube müdürlükleri ve istihbarat birimlerimiz tarafından bildirilir ve onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır.

Gerekirse o ekipler takviye edilir, tabii bu arada derecelendirmeye göre operasyonlar yapılır. Böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilerek tehlike bertaraf edilir ama bunlar açıklanmaz.'"

Soylu ile olan görüşmesini aktaran Uğur Dündar, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben tahmin ediyorum, o da zaman zaman böyle istihbari bilgiler elde ediyordur ve ona yönelik de bazı suikast girişimleri oluyordur. Benim aşağı yukarı 30 yıldır polis teşkilatı tarafından görevlendirilmiş koruma polislerim var ve ben onlarla yaşıyorum.

Zaman zaman yaptığım haberlerin topluma olan etkileri nedeniyle zaten tüm terör örgütlerinin ölüm listesinde adım bulunuyor bu koruma ekipleri artırıldı. Zaman geldi 4 kişilik bir ekip beni korudu. Devlet bu konuda çok hassasdır ve gereken istihbaratları en iyi şekilde değerlendirir.

Benimle ilgili de bazı operasyonlar yapıldı ama ben bunları toplumla paylaşmadım. Dolayısıyla içinden geçtiğimiz süreç son derece kritik. Böyle dönemlerde kişileri hedef göstermek son derece tehlikeli ve topluma zarar vericidir. Duyumu olan istihbarat birimlerine bildirir ve onlar da gerekeni yapar."

Soylu: Tehlike bertaraf edilir ama açıklanmaz ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Uğur Dündar Ekrem İmamoğlu suikast

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.