Soylu: PKK’yı silmeye en yakın olduğumuz dönemdeyiz!

Bingöl’de güvenlik korucularının iftar programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyada PKK’ya en çok desteğin verildiği ama PKK’ya karşı en güçlü olduğumuz dönemdeyiz. Güya bizim müttefiklerimizin PKK’ya en çok desteği verdikleri ama bizim de PKK’ya karşı en güçlü olduğumuz ve onları silmeye en yakın olduğumuz dönemdeyiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl’de güvenlik korucuları iftar programına katıldı. İftara Bakan Soylu’nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Şehit Aileleri ve Güvenlik Korucuları Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat ve güvenlik korucuları katıldı.

BAKAN SOYLU, 29 EKİM 2023’E DİKKAT ÇEKTİ

Dünyada PKK terör örgütüne en çok desteğin verildiği dönemin içinde olduklarını ifade eden Bakan Soylu, Türkiye’nin de PKK’ya karşı en güçlü bir dönemde olduğunun altını çizdi. Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21. yüzyılda Türkiye, onlara itimat etmedi, batıya itimat etmedi. Eğer batıya itimat etmiş olsaydı Irak’tan Afrin’e kadar terör koridorunu oluşturan PKK terör örgütü muradına ererdi. Biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik. 

Dünyada PKK’ya en çok desteğin verildiği ama PKK’ya karşı en güçlü olduğumuz dönemdeyiz. Güya bizim müttefiklerimizin PKK’ya en çok desteği verdikleri ama bizim de PKK’ya karşı en güçlü olduğumuz ve onu silmeye en yakın olduğumuz dönemdeyiz. 29 Ekim 2023 Cumhuriyet’in 100’üncü yılıdır, birinci asırdır. Cumhuriyetin birinci asrında PKK denilen terör örgütünün toprakların altına gömülmüş olduğunu, bir daha kimsenin sesini çıkaramayacağını ve sadece bizim toprakların altına gömdüğümüzün bir terör örgütü olmayacağını aynı zamanda bu coğrafyada bize meydan okumaya çalışan batıyı da toprakların altına gömeceğimizi, terör örgütüne destek verenleri de toprakların altına gömeceğimizi burada bir kez daha söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.


Soylu: PKK’yı silmeye en yakın olduğumuz dönemdeyiz! ile ilgili etiketler içişleri bakanı süleyman soylu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.