Soylu: Kutlu Adalı için talimat verdim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in, Kutlu Adalı cinayeti iddiasıyla gözaltına alınmadığını söyledi. Bakan Soylu, bu cinayetle ilgili işlem yapılması için KOM Dairesi'ne yazı yazdırdığını söyledi.

Habertürk yayınında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker'in, Kutlu Adalı cinayeti iddiasıyla gözaltına alınmadığını belirterek, "Ben bu cinayetle ilgili işlem yapılması için KOM Dairesi'ne yazı yazdırdım" dedi.

Bakan Soylu ayrıca, Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa kendilerinin namus meselesi olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu'nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

"Kardeşi (Atilla Peker) (Kutlu Adalı cinayeti iddiası) bu olay nedeniyle gözaltına alınmadı. Ruhsatsız silah taşımaktan gözlatına alındı. Sedat Peker'in itirafı) Bu olayla ilgili olarak alınmalıdı. Ama ben bugün bunun alınması için KOM Dairesi'ne yazı yazdım. Ben mi yazdırmam lazım, resen devreye girilmesi lazım değil mi? Benim görevim İçişleri Bakanı olarak önleyiciliktir. Meseleyi gördüğüm an müdahale etmektir. Olay çıktıktan sonra olay sonu raporu yazmak değil. Kutlu Adalı cinayetinde en ufak bir şey açık duruyorsa bizim namus meselesidir."

"DÖNEMİMİZDE FAİLİ MEÇHUL YOK"

"Ben sayın Cumhurbaşkanımızla çalışıyorum. Bana hiçbir meselede 'şunu şöyle yap' diye talimat vermemiştir. Bizim dönemimizde Necip Hablemitoğlu, ki o da FETÖ işidir, faili meçhul cinayet var mı? Biz terörle mücadele ediyoruz. 4,5 yıldır İçişleri Bakanlığı yapıyorum. İç güvenlikle ilgili terörle mücadele meselesi bizim uhdemizde. Boş kağıda imza atmaya hazırım. Terörle mücadelede bu başarının altında gayri hukuki, beyaz toros, insanlara işkence, faili meçhul cinayetler eğer varsa bana getirin boş kağıda imza atayım ve buradan çıkayım."

NE OLMUŞTU?

Firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı yedinci videoda; KKTC’de öldürülen gazeteci Kutlu Adalı cinayeti için kendisine gelindiğini ve kardeşi Atilla Peker’i önerdiğini iddia etmişti. Peker, kardeşinin Korkut Eken’le birlikte suikast için KKTC’ye gittiğini ancak cinayet işlenmeden geri geldiklerini, Adalı’nın daha sonra Eken’e bağlı başka bir ekip tarafından öldürüldüğünü söylemişti.

Soylu: Kutlu Adalı için talimat verdim ile ilgili etiketler Gözaltı Süleyman Soylu kutlu adalı Atilla Peker KOM
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.