Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında yapılması planlanan güvenlik duvarıyla ilgili incelemelerde bulundu. Hangedik Hudut Karakolunda askerlerle birlikte yemek yiyen Bakan Soylu, Başkale ilçesinde depremzedelerin sorun ve taleplerini dinledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Çaldıran ilçesinin İran sınırında yapılması planlanan güvenlik duvarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Öğle saatlerinde Van'a gelen Bakan Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, beraberindeki Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ile Çaldıran ilçesindeki Tendürek bölgesindeki askeri üs bölgesi ve Hangedik Hudut Karakolunu ziyaret etti.

Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi

Burada askerlerle birlikte yemek yiyen ve hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Soylu ve beraberindekiler, daha sonra Van-İran sınırında yapılması planlanan sınır duvarlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi - Resim : 2

VAN'DA DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van’ın Başkale ilçesinde meydana gelen depremin ardından yapılan örnek konutta incelemelerde bulunarak vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

İran'ın Hoy kentinde 23 Şubat'ta meydana gelen ve Van'ın Başkale ilçesinde yıkıma yol açan 5.9'luk depremin ardından yapılan örnek konutta ve konutların yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Bakan Soylu, depremzedelerin sorun ve taleplerini dinledi.

Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi - Resim : 3

Vatandaşların talepleri doğrultusunda konutların yapılacağını belirten Bakan Soylu, “Bir kısmınız ‘kendimiz yapalım’ diyorsunuz. Tecrübemiz şu, daha önce de depremler oldu. Parasını verdik vatandaş kendi evini yaptı. O evler tekrar yıkıldı. Biz devlet olarak o zaman nasıl bir durumda kaldık. ‘Depremde yapılan evler yıkıldı’ dediler, anlatamıyoruz. Biz yapmadık, parasını verdik onlar yaptı. Oysa bizim yaptıklarımız projesiyle, çelik konstrüksiyon, su ve elektrik tesisatıyla ısı yalıtımıyla biz sizi düşünerek bunları ortaya koyuyoruz. Güneş enerjisi hattı da gelecek. Benim sizden talebim, merkezde fay hattının olmadığı ve uzmanların olabilir dediği yerlere yapılacak. Ancak fay hattının etkileyebileceği yerlerde bizim bir şey yapmamız mümkün değil. Size yanlış yapmış oluruz. Haksızlık etmiş oluruz. Bu meseleleri hep birlikte istişareyle eğer çözersek bir sonuç alırız” dedi.

Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi - Resim : 4

İran'ın Hoy kentinde 23 Şubat'ta meydana gelen, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Kaşkol, Gelenler ve Güvenlik mahallelerinde büyük yıkıma yol açan 5.9'luk depremde 10 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi de yaralanmıştı.

 İHA

 

Soylu İran sınırında! Güvenlik duvarını inceledi, depremzedelerin dertlerini dinledi ile ilgili etiketler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Van Başkale iran sınırı güvenlik duvarı depremzedeler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.