Soyad değiştirdi, milyon dolarlık işler batırdı...

Soyadını 30 yıl önce değiştirdi. Halk TV'yi nakit 2 milyon dolara satın aldı. Ticaret Sicil Gazetesi'nde yer alan kayıtlara göre, televizyon kanalının yönetim kurulu başkanlığında eniştesi, vekili olarak da baldızı görünüyor. İngiltere'de tekstil faaliyeti olan şirketi kayyum sürecinde, 15 milyon dolara aldığı bir e- ticaret sitesini kapattı. MASAK, Halk TV'nin şaibelerle dolu paravan patronu Cafer Mahiroğlu'nu mercek altına aldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Halk TV'nin görünmeyen patronu Cafer Mahiroğlu'nun şaibelerle dolu para trafiğini araştırmak için düğmeye bastı. Mahiroğlu'nun Londra'da FETÖ sermayesinden gizlice destek alıp almadığı iddiaları da incelemeye alındı. 

SOYADINI DEĞİŞTİRDİ 

 Sabah'ta yer alan habere göre, Cafer Mahiroğlu'nun akıllarda soru işareti bırakan ticaret hayatı şöyle:

1989 yılında Özdemir olan soyadını İstanbul'da Hukuk Mhakemesine başvurak Mahiroğlu olarak değiştirdi. 

TV KANALININ YÖNETİMİNDE EŞİNİN YAKINLARI VAR 

Daha önce Deniz Baykal ve kızı Aslı Baykal'a ait iken satılan Halk TV'nin, yeni patronu Cafer Mahiroğlu'nun adı satışla ilgili resmi hiçbir kayıtta geçmiyor. Bütün akrabalarını yerleştirdiği şirket yönetimine kendisini dâhil etmedi. Halk TV'nin paravan patronu, televizyonun yönetimi ikinci evliliğinden sonraki akrabaları yürütüyor. 

Ticaret Sicil Gazetesi'ndeki kayıtlara göre, Halk Radyo ve Televizyon Yayıncılık Anonim Şirketi'nin tek sahibi Süleyman Özen görünüyor. Mahiroğlu'nun eniştesi olan Süleyman Özen, Halk TV'nin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Hollanda'da Spijkenisse'de yaşayan Özen, Dordrecht şehrinde 2005'ten beri bir kafe işletiyor. Başkan vekili olarak da, Mahiroğlu'nun ikinci eşinden (Safiye Küçük) baldızı Armağan Küçük yer alıyor. Televizyonun Yönetim Kurulu Üyesi ise Mahiroğlu'nun ikinci eşinin teyzesinin kızı olan Mediha Burumoğlu olarak gözüküyor. 

İNGİLTERE'DEKİ ŞİRKETLERİ BATIK 

Halk TV'yi, 3.5 milyon TL olduğu iddia edilen bütün borçlarını üstlenerek,  2 milyon dolar nakit parayla aldığı söylenen Cafer Mahiroğlu'nun İngiltere'deki şirketleri ise batık olduğu belirlendi.  Londra'da Bolmassgreen bölgesinde oturan Mahiroğlu, sahibi olduğu Select mağazalar zincirinin 18 şubesini kapattı. Cafer Mahiroğlu'nun İngiltere Ticaret Odası kayıtlarına göre sahibi olduğu üç şirket var.

KAYYUM SÜRECİNDE

İngiltere'de tekstil sektöründe faaliyet gösteren Genus UK Limited'in üzerinde altı ipotek bulunuyor. Şirketin, başta HSBC olmak üzere birçok bankaya ve firmaya borcu var. Hatta 2018'de ekonomik zorluk yaşadığı için şirket İngiliz hukukunda Company Voluntary Arrangement (CVA) olarak bilinen kayyum sürecine gitti. CVA sürecinde şirketi ayakta tutmak için yönetim kayyuma devredildi. Mahiroğlu, 2019'da kayyum sürecinden çıksa da mağaza kapatmaya devam etti. İngiltere'de kurulu olan, diğer tekstil şirketi Rocaf Limited de borç batağında.

ORTAK EMLAK ŞİRKETİ KURDU 

Mahiroğlu, geçtiğimiz yıl Musevi asıllı Elias Solomou ile yarı yarıya ortaklıkla Caferelia Limited'i kurdu. Bu şirket üzerinden de emlak işleri yapmaya başladı.

15 MİLYON DOLARA ALDIĞI MARKAFONİ'Yİ  KAPATTI

Mahiroğlu 2017'de Türkiye'de e-ticaret sitesi Markafoni'yi aldı. O dönemde siteyi 15 milyon dolara Güney Afrikalı Naspers isimli şirketten devraldığı söylendi. Hatta siteye 15 milyon dolar da yatırım yapacağını belirtti. Ancak aradan iki yıl geçmeden Mahiroğlu, siteyi kapattı.

PARA KAYNAKLARI  FETÖ SERMAYESİNDEN Mİ ?

İngiltere'de şirketleri zora giren Mahiroğlu'nun Halk TV'yi nasıl aldığıönümüzdeki günlerde araştırma sonucunda ortaya çıkacak. Mali Suçları Araştırma Kurulu da (MASAK) Halk TV'nin hayalet patronu Mahiroğlu'nun para kaynaklarını mercek altına aldı. MASAK, Mahiroğlu'na Londra'daki FETÖ sermayesinin gizlice destek verip vermediğini araştırıyor. Mahiroğlu daha önce Koza İpek Holding eski yöneticisi Akın İpek'le olan bağlantılarıyla gündeme gelmişti. Mahiroğlu'nu, FETÖ firarisi Akın İpek'in desteklediği iddiaları da araştırmalar arasında yer aldı. 

 

Soyad değiştirdi, milyon dolarlık işler batırdı... ile ilgili etiketler Halk TV MASAK FETÖ şaibe mahir satış koza ipek holding
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.