Sovyet denizaltısı hala radyasyon yayıyor...

Sovyetler Birliği’ne ait 1989 yılında batan denizaltının halen radyasyon yaydığı tespit edildi.

1989 yılında Sovyetler Birliği’ne ait batan k-278 Komsomolets isimli denizaltı Norveç açıklarında çıkan yangın nedeniyle batmış, 69 kişilik mürettebattan 42'si hayatını kaybetmişti.

Norveç radyasyondan korunma ve nükleer dairesi, denizaltının bulunduğu noktaya ulaştı. Araştırma gemisi insansız deniz aracı yardımıyla denizin 1700 metre altına indi. Bölgeden örnekler aldı.

Sovyet denizaltısı hala radyasyon yayıyor...

Nükleer Sovyet denizaltının radyasyon seviyesinin normalden 100 bin kat fazla olduğu tespit edildi. Ölçümleri gerçekleştiren ekibin lideri "Bu, elbette denizde ölçeceğimiz seviyenin üzerinde bir seviyedir ancak şu anda bulduğumuz seviyeler endişe verici değil. Derinlik arttıkça radyasyon seviyesi de azalıyor” açıklamasını yaptı. Heldal, bölgede çok az sayıda balık bulunduğunun da altını çizdi.

Sovyet denizaltısı hala radyasyon yayıyor... - Resim : 2

Denizaltı batığının çevresindeki radyoaktivite 1990 yılından beri periyodik olarak ölçülüyor. Norveç deniz araştırmaları enstitüsü bu yılki ölçümlerini ilk kez uzaktan kumandalı bir araç kullanarak yaptı.

Norveç’in raporu, Barents Denizi açıklarında nükleer güçle çalışan bir rus su altı aracının batmasından günler sonra geldi. Kazada 14 rus denizci hayatını kaybetmişti.

Sovyet denizaltısı hala radyasyon yayıyor... ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.