Sosyal medyayı karıştıran tişört!

Callbac isimli firma tarafından Trendyol'da satışa sunulan bel üstü erkek tişörtü sosyal medyada olay oldu. Ekşi Sözlük'te hakkında sayfalarca eleştiri yazılan tişört, Trendyol'a yapılan şikayetler sonrasında satıştan kaldırıldı.

Callbac isimli giyim firması, erkekler için bel üstü tişört üretti. Bu tişörtü Trendyol üzerinden 64.90 TL'ye satışa sunan firma, eleştirilerin hedefi oldu.

Son zamanlarda firmaların kadınsı kıyafetlere yöneldiğini belirten ve duruma tepki gösteren Ekşi Sözlük kullanıcıları sayfalarca yorum yaparak firmayı şikayet etti.

Sosyal medyayı karıştıran tişört!

Gelen şikayetler üzerine firmanın ürünleri Trendyol'dan kaldırıldı.

Sosyal medyayı karıştıran tişört! - Resim : 2

Firma ise bu durum sonrasında sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

"9 Aralık 2020 tarihinde markamızın önce Ekşi Sözlük ve ardından Trendyol üzerinden devam eden yorum ve şikayetler sonucunda yaşadığımız haksızlık üzerine bir açıklama yapmak zorunda kaldık." diyen Callbac, "Kendi fonumuz ve çabalarımızla kurup, alıcılarımızın dilediği gibi giyinme hakkını savunduğumuz markamızın bambaşka durumları konuşmamız gereken dünyanın bu döneminde yaşadığı saldırıyı hayretlerle izliyoruz..." ifadesini kullandı.

Sosyal medyayı karıştıran tişört! - Resim : 3

Firmanın Instagram hesabından paylaşılan metinde şu sözlere yer verildi:

"Ekşi Sözlük'te "crop-top" tişörtümüz gösterilerek açılan "entry'e" yapılan akıldışı cinsiyetçi saldırılar ve ardından Trendyol'un bahsi geçen ürünlerimizi satıştan kaldırıl "kara listeye" alması üzerine markamızın misyonunu yeniden açıklama gereği duyduk.

Callbac, herkesin kendini dilediği gibi ifade edebilmesi amacıyla, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun şekilde, tüm cinsiyetlere, renklere, yönelimlere sonsuza akdar açık, İstanbul'da kurulmuş bir "lifestyle" marka girişimidir.

Böyle de olmaya devam edecektir."

Sosyal medyayı karıştıran tişört! - Resim : 4

Sosyal medyayı karıştıran tişört! ile ilgili etiketler Trendyol erkek tişort
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.