Sosyal medyanın konuştuğu istifa!

ABD'de ünlü bir market zincirinde çalışan kadının istifa ettiği anda kaydettiği görüntüler, sosyal medyada milyonlarca kez izlendi. Görüntülerde kadın, kendisine ırkçı söylem ve davranışlarda bulunan yöneticilerine sesleniyor.

TikTok'ta shanaquiapo kullanıcı adını kullanan Shana adındaki kadın, sosyal medya platformunda ABD süpermarket zinciri Walmart'taki işinden istifa ettiği anı paylaştı.

20 MİLYONA YAKIN KİŞİ İZLEDİ

Videoyu sadece üç gün önce paylaşan ve şimdiden 17,4 milyon görüntülemeye ulaşan kadın, mağazanın interkomuna ''Walmart müşterileri, ortakları ve yöneticilerinin tümü'' şeklinde bir söylemde bulunuyor.

Daha sonra, ''Benim adım 2. kaptan Shana ve sadece şunu söylemek istiyorum'' diyen kadın iddiasına göre kendisine ırkçı söylem ve davranışlarda bulunan yöneticilerine sesleniyor.

''HEPİNİZ SAPIKSINIZ''

Siyahi çalışanların sebepsiz yere işten çıkartıldığını söyleyen Shana, ''Spor malzemelerinden Jimmy, kasiyer Joseph, bahçe merkezinden Larry hepiniz sapıksınız ve umarım kızlarınızla benimle konuştuğunuz gibi konuşmazsınız'' diyor.

Shana, Twitter hesabında ''Bir yıl yedi aydır kesinlikle perişan'' olduğunu söyledi ve ekledi:

''Eşim olmasaydı bu işe daha ne kadar katlanırdım bilmiyorum. Şimdiye kadar yaptığım her şeyden, herkesin bu şeyi fark etmesine minnettarım ve bu kötü bir şirkete karşı iyi bir şey.''

Shana’nın TikTok'una gelen yorumların çoğu olumluydu ve insanlar şirkete karşı cesur hareketini destekledi.

MARKETTEN AÇIKLAMA

Shana'nın sözlerinin ardından açıklama yapan market zinciri, iddiaların araştırıldığını hiçbir şekilde ayrımcılığa veya tacize tolerans gösterilmeyeceği söylendi.

Sosyal medyanın konuştuğu istifa!

Sosyal medyanın konuştuğu istifa! ile ilgili etiketler ABD Taciz Irkçı market TikTok istifa Sosyal Medya çalışan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.