Sosyal medyadan Alevilere küfürler savuran Yakup Tilki tutuklandı

İzmit Kocaeli'de sosyal medya hesabından Alevilere küfürler savuran Yakup Tilki gözaltına alındı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Yakup Tilki hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Alçaklığı en ağır dille kınıyorum." diyerek gereğinin hızla yapılacağını belirtti.

Sosyal medya hesabından canlı yayın yapan Yakup Tilki, Alevilere peş peşe küfür ederek hedef göstermişti. 

Yakup Tilki’nin sosyal medyada paylaşılan canlı yayın görüntüleri tepki topladı ve yüzlerce kişi tutuklanması için kampanya başlattı.

YAKUP TİLKİ GÖZALTINA ALINDI

Yapılan şikayetler üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan Yakup T.’yi gözaltına aldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca da Yakup T. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan soruşturma açıldığı belirterek, "Twitter isimli sosyal medya aracı üzerinden yaptığı sözlü paylaşımla Alevi vatandaşlarımıza yönelik aşağılayıcı ve hakaret mahiyetinde sözler sarf eden şüpheli Y.T. hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Sevk Etmek’ suçundan Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüpheli Y.T. bugün emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: GEREĞİ HIZLA YAPILACAKTIR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Alevilere yönelik saldırıyı kınadığını söyleyerek, "Ne dediğini bilmeyen, kin ve nefret dili kullanarak Alevi kardeşlerimize yönelik gerçekten çok alçakça ifadeler kullanan bir vatandaşımızın videosunu az önce bana da izlettiler. Aldığım bilgilere göre vatandaş gözaltına alınmış ve gerek kolluk kuvvetleri ve adli makamlar gereğini hızla yapacaklardır. Buna zerre kadar kimsenin şüphesi olmasın. Ben Alevi kardeşlerimize yapılan bu saldırıyı ve nefret dili ve alçaklığı en ağır şekilde kınıyorum" dedi.

TUTUKLANDI

Kocaeli’de sosyal medya platformundan Alevi vatandaşlara küfür eden şahıs tutuklandı. 

Sosyal medyadan Alevilere küfürler savuran Yakup Tilki tutuklandı ile ilgili etiketler Alevi soruşturma Sosyal Medya canlı yayın yakup tilki
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.