Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular

Hekimleri sağlık sistemini kilitlemeye çağıran Türk Tabipler Birliği, 14 Mart Tıp Bayramı'ndan başlayarak 3 günlük grev kararı almıştı. Grevin ilk gününde Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışmanın görüntüsü gündeme oturdu. Başhekimin acil ve yoğun bakımlarda grev yapılamayacağını vurguladığı video üzerinden algı operasyonu yapılmaya çalışıldı.

Daha önce doktorlara seslenerek 'sağlık sistemini kilitleyin' çağrısı yapan Türkiye Tabipler Birliği (TTB), 14-15-16 Mart'ta grev kararı almıştı.

Bugün Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nden sosyal medyada yayılan bir videoda, Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasındaki tartışma gündeme oturdu.

Videoda, Balıkesir Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli, grev yapan doktorların dinlenme odasına girerek acil vakaların alınmadan evlerine gönderildiğini söylüyor. Bunun üzerine görüntüleri kaydeden anestezi doktoru “Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” diyor. Şenveli de “Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verirken, odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim” diyor.

Başhekimle beraber gelen hastane görevlisi, "Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi." diye araya girerken, grevdeki doktor, "Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum." diyor. Başhekim Şenveli ise, "Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz." diye sözünü tamamlıyor.

Sosyal medyada yayılan video TTB'nin algı operasyonu sonucu, Şenveli'nin 'paketleyin' sözü üzerinden Başhekime siber zorbalık yapılırken, acil serviste ve yoğun bakımda grev yapılmaması gerektiğine dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları grevdeki doktorlara tepki gösterdi.

 Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular

Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular - Resim : 2

Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular - Resim : 3

Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular - Resim : 4

3 GÜNLÜK GREV KARARI

Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri, 14 Mart Tıp Bayramı’nda başlayarak üç gün boyunca acil sağlık hizmeti dışında grev kararı almıştı.

 

Sosyal medyada TTB dezenformasyonu! 'Acil ve yoğun bakımda grev olmaz' diyen başhekimi topa tuttular ile ilgili etiketler Acil Servis yoğun bakım Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli grev doktorlar

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.