Sosyal medyada 'Taliban' karmaşası! Facebook'tan yasak, Twitter'dan devam kararı...

Afganistan'da Taliban'ın ilerlemesi sonrası kaos ortamı devam ederken sosyal medya platformlarından dikkat çeken açıklamalar geldi. Taliban'ın sosyal medyada provokasyonlarını sürdürmesi üzerine Facebook, Taliban'a ait hesaplar ve Taliban’ı destekleyen içerikleri yasakladığını bildirmişti. Twitter ise Taliban örgütü sözcülerinin kurallara uydukları sürece tweet atabileceklerini, diğer yöneticilerin de hesap açabileceklerini duyurdu.

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'ın sosyal medya üzerinden provokasyonlarını sürdürmesi sonrası sosyal medya platformlarının tutumu merak konusu oldu.

FACEBOOK, WHATSAPP VE INSTAGRAM'DAN YASAK

Facebook, Taliban'ı destekleyen paylaşımların platformundan kaldırılacağını açıklayan ilk büyük şirket oldu.

Facebook sözcüsü, Taliban’ın ABD yasalarına göre terör örgütü olarak görüldüğünü ve tehlikeli örgütler politikaları uyarınca şirket hizmetlerinden faydalanmasının yasaklandığını bildirdi. Söz konusu kararın Instagram ve WhatsApp için de geçerli olduğunu belirtti.

TWİTTER: PAYLAŞIM YAPABİLİRLER

Twitter ise bu konuda bu konuda farklı bir tutum sergiledi. Taliban sözcülerinin aktif olarak kullandıkları hesaplardan kurallara uydukları sürece tweet atabilecekleri yönünde bir açıklama yapıldı.

Aynı şartlar altında, diğer Taliban yöneticilerinin de platformda hesap açabilecekleri ifade edildi.

Twitter sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Afganistan'daki durum hızla gelişiyor [...] Ülkedeki insanların yardım istemek için Twitter'ı kullandıklarına tanık oluyoruz. Twitter'ın en büyük önceliği insanları güvende tutmaktır ve tetikte olmaya devam ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, "Kurallarımızı proaktif bir şekilde uygulamaya ve onların ihlali anlamına gelebilecek şiddeti yüceltme, manipülasyon ve spam gibi uygulamalara karşı kullanıcı politikalarını gözden geçirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

YOUTUBE VE TİKTOK HENÜZ BİR PAYLAŞIMDA BULUNMADI

Diğer büyük sosyal medya mecraları olan YouTube ve TikTok da Taliban ile ilgili içerikleri yasakladıklarına dair herhangi bir açıklama yayınlamadı.

Google'ın popüler video paylaşım platformu YouTube, Taliban'la ilgili içerikler hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Ancak şirket, hükümetlerin terörist olarak tanımladığı gruplara karşı kuralları olduğunu söyledi.

Sosyal medyada 'Taliban' karmaşası! Facebook'tan yasak, Twitter'dan devam kararı... ile ilgili etiketler Twitter Taliban Sosyal Medya Facebook Afganistan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.