Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Mukabele saat kaçta?

Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Mübarek Ramazan geldi. Müslümanlar, kutsal ayı ibadetle geçiriyor. Koronavirüs salgını nedeniyle evlerden çıkamayan vatandaşlar mukabele okumanın yollarını araştırıyor. Mukabele sosyal medyada nasıl yapılır, kimler katılabilir sorusu müslümanlar tarafından araştırılıyor. müftülüklerin sosyal medya üzerinden mukabale hizmeti veriyor. Peki mukabele sosyal medyada nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Mukabele nasıl yapılır? Detaylar haberimizde..

Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Ramazan'ın gelmesiyle mukabele okumak, mukabele takip etmek isteyen müslümanlar sosyal medyada mukabale nasıl yapılır, kimler katılabilir sorularına yanıt arıyor. Müftülüklerin sosyal medyada mukabele hizmetine başlaması mukabelenin nasıl yapıldığına dair soruları akla getirdi. Peki Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Kimler sosyal medyada mukabele düzenliyor? İşte yanıtı...

SOSYAL MEDYADA MUKABELE NASIL YAPILIR?

Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl Ramazan ayında mukabeleler sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.

SOSYAL MEDYADA MUKABELE KİMLER DÜZENLİYOR?

Adıyaman Müftülünün sosyal medya hesaplarından mukabeleler günde 3 defa canlı olarak yayınlanıyor. Her yıl camilerde onlarca kişinin katılımı ile gerçekleştirilen mukabeleler, bu yıl korona virüs tedbirleri kapsamında ertelendi. Adıyaman Müftülüğü, mukabelelerin sosyal medya üzerinden yapılmasına karar verdi.

SOSYAL MEDYADA MUKABELE SAAT KAÇTA?

Her gün saat 11.00'da Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı, saat 14.00 ile 16.00'da din görevlileri tarafından sosyal medya üzerinden mukabele yapılacak.

Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Mukabele saat kaçta?


Adıyaman Müftüsü Mehmet Taşçı mukabele öncesinde yaptığı açıklamada, “Cenap-ı Allah nasip eylerse Ramazan ayı boyunca, bu mübarek ayda yapılabilecek en güzel ibadetlerin başında gelen mukabele ibadetimizi, Allah'ın kelamı ve kitabı Kuran ve manasıyla buluşacağız. Çünkü Ramazan Şerif ayı denilince ilk akla gelen Kuran'dır. Kuran, Ramazan ayında doğmuş, Ramazan ayında nazil olmuştur. Bizde 1 ay boyunca sosyal medya üzerinden mukabele okuyacağız. Peygamber Efendimiz ile Cebrail (A.S) birlikte mukabele ederlerdi.


İnşallah bu güzel sünneti yaşatacağız. Niyetimiz, Peygamber Efendimize tabi olmaktır. İnşallah okuyacağımız Kuran'ı Kerimi hayırlara vesile eylesin, ümmeti Muhammedi zor günlerden kurtulmasına vesile eylesin, Müslümanların mansur ve muzaffer olmalarına vesile eylesin” şeklimde konuştu.


MUKABELE NASIL YAPILIR?

Mukabele, bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya Kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesidir. Mukabele anlamca karşılıklı verme, karşılıklı okuma anlamına gelir.

Mukabele lugatta; karşılaştırma, yüzleştirme, karşılık verme; aralarındaki farkı ortaya çıkarmak için metinleri mukayese etme, Ramazanda hafızların cemaat huzurunda Kur’ân okumaları manalarını taşımaktadır.

Kur'an Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Osman zamanında teksir edilerek büyük kentlere gönderilmiştir. 600 sahifeden oluşan kitap düzeni, 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak, bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur. Buna göre 30 Müslüman birer cüz okumayı paylaşarak kısa sürede karşılıklı paylaşımla Kur'an hatmini gerçekleştirmiş olurlar. Özellikle Ramazan ayında yapılır.

 

Sosyal medyada mukabele nasıl yapılır? Kimler katılabilir? Mukabele saat kaçta? ile ilgili etiketler Ramazan Sosyal Medya Adıyaman Kur'an oruç iftar imsak sahur mukabele mukabele nasıl yapılır mukabele saat kaçta
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.