Sosyal medyada KYK provokasyonuna tablolu yanıt!

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından başvuruda bulunan öğrencilerin yüzde 89'u yerleştirildi. Salgın sebebiyle iki dönemlik başvurunun ulaştığı KYK'da yerleştirme süreci devam ederken sosyal medyada KYK provokasyonu başlatıldı. #YatacakYerinizYok etiketiyle gerçek dışı görüntülerin paylaşıldığı algı operasyonuna Milliyet yazarı Zafer Şahin'den tablolu yanıt geldi. Şahin, "Yurda başvuranların yüzde 89'u yerleştirilmiş. Eleştirelim ama yapıcı olalım." dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Yurtta kalmak için başvuruda bulunan öğrencilerin yüzde 89'u yerleştirilirken, yedek listelerde bulunan öğrenciler de periyodik olarak yerleştirilmeye devam ediliyor.

SALGIN SEBEBİYLE YIĞILMA VAR

Koronavirüs salgını sebebiyle yüz yüze eğitime ara verilmiş ve geçtiğimiz sene KYK, yurt başvurusu almamıştı. Salgın sürecinde yurda yerleşemeyen öğrencilerin de etkisiyle KYK'ya rekor sayıda başvuru ulaştı.

Yerleştirme süreci devam ederken sosyal medyada KYK provokasyonu gecikmedi. #YatacakYerinizYok etiketi altında organize bir hareket başlatan bazı kullanıcılar, algı operasyonu yapmaya başladı.

Öğrenci olmayan gençlerin parklardaki görüntülerinin paylaşıldığı, hükümeti hedef alan provokasyon hareketine Milliyet yazarı Zafer Şahin'den yanıt geldi.

"ELEŞTİRELİM AMA YAPICI OLALIM, BU DEVLET BİZE LAZIM"

 Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir tablo paylaşan Şahin, "Yurda başvuranların yüzde 89'u yerleştirilmiş. Eleştirelim ama yapıcı olalım. Bu devlet bize lazım" dedi.

İşte Şahin'in paylaştığı o tablo;

Sosyal medyada KYK provokasyonuna tablolu yanıt!

 

 

Sosyal medyada KYK provokasyonuna tablolu yanıt! ile ilgili etiketler KYK yurt zafer şahin kredi yurtlar kurumu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.