Sosyal medyada gündem oldu... Ayasofya'da tahribat iddiası

24 Temmuz 2020'de yeniden cami olarak ibadete açılan Ayasofya'dan skandal görüntüler geldi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüde Bir kişinin Ayasofya'nın duvarını kazıyarak parçalar kopardığı görüldü.

Ayasofya Camii'nin bir parçasının şifa olduğu gerekçesiyle kimliği belirsiz kişiler tarafından koparılıp yenmesinin, su haznesinin ayakkabılık yapılmasının ardından yeni bir skandal daha patlak verdi.

Son gelen görüntüde ellerinde poşet olan kadınlar Ayasofya duvarına dokunuyor. Ellerinde poşet olan kadınların duvardan parçalar kopardıkları iddia edildi. Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapan bir kullanıcı, "1485 yıldır ayakta olan Ayasofya, hani saygı, hani kültürel mirası koruma; daha kötü şeyler olmadan lütfen engel olunsun. İbadet etmek bu değil…" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gündem oldu... Ayasofya'da tahribat iddiası

KAPISI HASAR GÖRMÜŞTÜ

19 Nisan tarihinde de Ayasofya Camisi'nin tarihi "İmparatorluk Kapısı" tahrip edilmişti. Olayın kısa sürede gündem olmasıyla birlikte kapıyı tahrip edenlerin tespit edilmesi için kamera kayıtlarının incelenmesine başlanmıştı. İmparatorluk kapısı daha sonra restore edilmek zorunda kalmıştı.

Öte yandan daha önce Ayasofya'nın tarihi su haznesinin kapağı kırılmıştı. Haznenin içine camiye gelenler tarafından ayakkabı koyulduğu görülmüştü.

Sosyal medyada gündem oldu... Ayasofya'da tahribat iddiası ile ilgili etiketler Ayasofya Sosyal Medya tahribat duvar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.