Sosyal Medyada borçlu olduğunuzu sakın söylemeyin! Nedeni ise...

Sosyal Medyada borçlu olduğunuzu sakın söylemeyin! Milliyet Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy bugünkü köşe yazısında ilginç bir konuya imza attı. Sosyal medya platformlarında borçlu olduğunu ifade eden vatandaşların bu duruma çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Ulusoy, bu kişilerin başına gelebilecekleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sosyal medya araçlarında borçlu olduğunu ifade eden vatandaşların bu duruma çok dikkat etmeleri gerektiğini aksi halde hukuken bunun bir delil olarak kullanılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Ulusoy şunları ekledi:

Sosyal medyada bir borcu kabul etmek

Sosyal medyada beyanda bulunurken iki kere düşünmek lazım. Özellikle de akçeli işler söz konusu olunca... Bir kişinin sosyal medyada borçlu olduğuna ilişkin ifadeler kullanması, hukuken de delil olarak kabul edilebilir.

Sosyal medya, her türlü iletişimde kullanılıyor, iş ilişkilerinde, aşk ilişkilerinde, dostluk, haberleşme vs. Ticari ilişkilerde de Facebook üzerinden mesajlaşmalar olabiliyor. Daha sonra çıkabilecek uyuşmazlıklarda ise Facebook paylaşımları delil olarak da yargılamada dikkate alınabiliyor.

Borçlunun Borcu Facebook Mesajı ile Kabul Etmesi İspat Açısından ...

Ticari ilişki içerisinde bulunan iki kişi arasında alacak verecek davası açılır. Davalı, davacı ile ticari ilişkisi ve sözleşme olduğunu inkar etmez, ama malları teslim almadığı, davacıya borcu olmadığı savunmasını yapar.

Davalının davacıya gönderdiği 01.11.2013 tarihli Facebook mesajlarında “11.000,00 TL’lik borcuma ödeme planı çıkarsınlar ve ben de ödemeye başlayayım” şeklindeki beyanları olduğu görülür. Davalı anılan mesajn kendisi tarafından çekildiğini inkar etmez, ve bu mesaj 6100 sayılı HMK’nun 199. maddesi anlamında belge niteliğinde kabul edilir. Yargıtay 19. Hukuk Dairesi 2015/399 Karar nolu kararında söyler bunu. Sonuçta, davalının bu Facebook mesajı, açıkça borcu kabul ettiği anlamında yorumlanır ve davacıya 11 bin TL ödemesine karar verilir.

KÖŞE YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

Sosyal Medyada borçlu olduğunuzu sakın söylemeyin! Nedeni ise... ile ilgili etiketler Sosyal Medya borç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.