Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi?

Sosyal medyada dolaşan paylaşımda, tüm medya ve sosyal medya platformlarının anlaştığı, bu platformların izleneceği, telefon görüşmelerinin, mesajların kaydedileceği iddia edildi. Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi? iddiasının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Tüm telefon görüşmeleri, WhatsApp’taki tüm mesajlar ve aramalar kaydedilecek iddiası sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Tüm medya ve sosyal medya platformlarının anlaştığı, bu platformların izleneceği, telefon görüşmelerinin, mesajların kaydedileceği iddia edildi. Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi? iddiasının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

İddia 2013’ten beri dolaşımda

Ancak iddia doğru değil. Bu mesaj sosyal medyada 2013 yılından beri Hindistan, ABD, Singapur, Suudi Arabistan gibi pek çok ülkede farklı versiyonlarla paylaşıldı.

Avrupa, Kuzey Amerika ve Güney Amerika ülkelerinin hükümetlerinin almış olduğu böyle bir karar bulunmuyor.

Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi?

Ayrıca hükümet mesajlarınızı kaydetmek istese dahi WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme yöntemi nedeniyle üçüncü kişilerin mesajların kim tarafından gönderildiğini bulabilmesi mümkün değil.

Mesajın, Gana’da sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılmasının ardından Gana İçişleri Bakanlığı Nisan ayında bir açıklama yaparak bu iddianın doğru olmadığını ifade etmişti.

Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi? - Resim : 2

İddianın sosyal medyada dolaşımda olan farklı bir versiyonu

Sosyal medya yazışmaları dinlenecek mi? ile ilgili etiketler Facebook Twitter WhatsApp dinleme yasak iddia
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.