Sosyal medya, yaşayan en önemli şairlerimizden Yavuz Bülent Bakiler'i öldürdü

Twitter'da, yaşayan en önemli şairlerimizden Yavuz Bülent Bakiler'in öldüğüne dair iddialar ortaya atıldı. 86 yaşındaki Bakiler'in kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat ettiği öne sürüldü. Gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Bakiler, Twitter'da gündeme oturdu.

Sosyal medya platformu Twitter'da, yaşayan en önemli şairlerimizden Yavuz Bülent Bakiler'in öldüğüne dair paylaşımlar yapıldı. 86 yaşındaki Bakiler'in kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alındığı Okmeydanı Memorial Hastanesi'nde hayatını kaybettiği iddia edildi.

Paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkarken, Yavuz Bülent Bakiler'in evinde istirahat ettiği teyit edildi. Bakiler, Twitter'da gündeme oturdu.

YAVUZ BÜLENT BAKİLER KİMDİR?

Yavuz Bülent Bakiler, 23 Nisan 1936 tarihinde Sivas'ta doğdu. Dedeleri Azerbaycan’ın Karabağ kentinden Sivas'a göçmüş bir ailede dünyaya gelen Bakiler, ilk ve ortaöğrenimini Sivas, Gaziantep ve Malatya'da tamamladı. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra kısa bir süre Yeni İstanbul gazetesinde çalıştı.

TRT Ankara Radyosu Merkez Program Dairesi Başkanlığında raportör olarak çalışırken çeşitli kültür programları hazırladı ve sundu. 1969-75 yılları arasında Sivas'ta avukatlık yaptı. İl Başkanlığı görevinde bulunduğu Adalet Partisi'nden belediye başkanı ve milletvekili adayı gösterildi. 1975-1976 yılları arasında Başbakanlık Toprak ve Tarım Reformu Müsteşarlığında hukuk müşavirliği yaptıktan ve 1976-1979 yılları arasında Ankara Televizyonu'nda çalıştıktan sonra, 1979-1980 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görevlendirildi.

12 Eylül Darbesi'nin ardından müşavir kadrosuna atandı ve 1992'ye kadar bu bakanlıktaki hizmetini sürdürdü. İki yıl da Başbakanlık Müşaviri olarak görev yaptıktan sonra 1994 yılında emekli oldu. Liseden mezun olduğu 1953 yılında Türk Sanatı dergisinde çıkan ilk şiirinin ardından şiirleri mahallî dergi ve gazetelerde yayımlandı. İsmi, Hisar dergisi şairleri arasında yer aldı. Uzun süre Tercüman ve Türkiye gazetelerinde köşe yazıları yazdı. 24 Mart 2013 tarihinde Türkiye gazetesindeki görevinden kendi isteğiyle ayrıldı.

 

Sosyal medya, yaşayan en önemli şairlerimizden Yavuz Bülent Bakiler'i öldürdü ile ilgili etiketler şair Twitter Yavuz Bülent Bakiler öldü iddiası

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.