Sosyal medya provakasyonları neyin işareti?

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt ve SuperHaber YouTube kanalı Genel Koordinatörü Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında...

Gündemin sıcak başlıklarının konuşulduğu Haberin Olsunun yeni bölümünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın torunu ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın oğlunun doğum haberi sonrası sosyal medyada yapılan hakaret ile Cumhurbaşkanı'nın sosyal medyanın kontrol altına alınmasıyla ilgili açıklamaları konuşuldu.

Sosyal medya provakasyonları neyin işareti?

Sosyal medya hesaplarında yaşanan provakasyonları değerlendiren Ceyhun Bozkurt, "Birden fazla boyutu var bu meselenin. Sadece son dönemde değil sosyal medyada yıllardır bu tür ahlaksızca yapılan yorumlar öne çıkıyor. Ancak son dönemde sosyal medyanın siyasete ve güncel hayata etkisinin artmasından dolayı daha da öne çıktı. Hiçbir siyasetçinin hiçbir önde gelenin değil normal vatandaşın bile söylense deyim neredeyse sokakta söylense kavga çıkartacak ifadeler, sosyal medyada maalesef bu fake hesap dedikleri hesaplar üzerinden pervasızca kullanılabiliyor. Elbette ki kaale alınmayacak durumlar bunlar kimisi provakasyon için, kimisi kendisini tatmin için yapıyor. Bakın bunları söyleyen adamlarla yan yana gelin çok büyük çoğunluğu sokakta konuşmaya yeteneği olmayan adamlardır. Ama sosyal medyada görülmüyorsun ya… Bu sahte hesaplar üzerinden veya yine gerçek hesap olup bir şekilde kişiliği oturmamış, sokakta son derece silik tiplerdir. Klavye başında çok rahat, sınırsız bir alan olduğu için istediklerini söyleyebiliyorlar. Yıllarca bastırılmış duygularını açıyorlar, yıllarca cesaret edip söyleyemediklerini söylüyorlar. Ama artık öyle bir hale geldi ki yeni doğmuş bir çocuğa, bir kadının yavrusuna yapılıyor. Cumhurbaşkanının kızı, Demirtaş’ın eşi kim olduğu önemli değil. Bunlar bir birey, bunlar bir insan. Sokaktaki Ayşe Teyze’ye de söylense fark etmez. Bu bir kadına, kadının namusuna edilen hakaretlerdir. Bunu yapabilecek insanlar söyleyeyim kişiliksiz, ahlaki yönden son derece zayıf değil ahlaki boyutu olmayan, şeref haysiyet gibi duyguları olmayan canlılarla provakatörler bunu yapabilir. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisi son derece insani bir tepki. Bugünkü refleksini, tepkisini son derece insani buluyorum. Kendi kızına, yeni doğmuş torununa edilen hakaretler kabul edilemez. Bu son dönemde özellikle şunu da gösteriyor; özellikle provakatif amaçlı hedeflerine ulaşmak için de kullananlar göz önünde bulundurulduğunda sosyal medyanın çok ciddi bir şekilde ki sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunu. Sosyal medyanın çok ciddi bir şekilde denetlenmesi gerekiyor. Bununla ilgili emniyette gerekli yaptırımlar oluşturmalı, hukuki anlamda gerekli düzenlemeler, mecliste yasama boyutunda ne gerekiyorsa mutlaka yapılmalı. Öyle bir düzenleme gerekiyor ki bu sahte hesapların açılması bile bir şekilde engellenebilir." ifadelerini kullandı.

‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle SuperHaber YouTube kanalında yayında…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Sosyal medya provakasyonları neyin işareti? ile ilgili etiketler Haberin Olsun Ceyhun Bozkurt FETÖ Sosyal Medya Berat Albayrak Cumhurbaşkanı Erdoğan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.