Sosyal medya linci 'yanlış anlama' çıktı!

Sosyal medyada Batman'da 11 yaşındaki bir çocuğun polis ekipleri tarafından çekiştirilerek götürülmeye çalışıldığı iddia edildi. Valilik'ten yapılan açıklama ise gerçeği ortaya çıkardı.

Batman Valiliği, Twitter’da 11 yaşındaki bir çocuğun çekiştirilerek polislerce götürülmeye çalıştığı görüntülere ilişkin bir açıklama yayınladı. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sosyal medyada tepkilere neden olan görüntülerde, trfaikte araçların camlarını silen bir çocuğun polisler tarafından gözaltına alınmaya çalışıldığı ve çevredeki vatandaşların olaya tepkisi yer aldı.

'TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATTI'

Korktuğu için ağlayan 11 yaşındaki M.Y.’yi bırakmayan polis memurunun görüntülerinin infiale yol açmasının ardından Batman Valiliği, çocuğun trafiği tehlikeye attığını ve istismara maruz kalmadan koruma altına alındığını ifade etti.

Söz konusu açıklamanın tamamı ise şu şekilde;

"Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince kavşak, caddelerde ve sokakta çalışan/çalıştırılan/dilendirilen ve suça sürüklenen çocuklara yönelik rutin yapılan denetimlerde dört çocuğun araç camı silerek çevreye rahatsızlık verdiği ve trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu görülmüş ve istismara maruz kalabilecekleri değerlendirilmiştir. Görevlilerimizce önlem amaçlı çocuklara yaklaşması üzerine üç çocuk olay yerinden kaçarak uzaklaşmış, bir çocuk ise görevlilerimizce muhafaza altına alınmıştır. Olay yerinde çocuğun korkmasından dolayı çevrede bulunan ve konuya vakıf olmayan vatandaşlar konuya müdahil olmalarına engel olunmuştur. Vatandaşlara konunun aktarılması üzerine herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan olay yerinden ayrılarak kimliği daha sonra tespit edilen M.Y İsimli çocuk ailesine gerekli cezai işlem uygulanması ve teslimi amacıyla Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmiştir."

Sosyal medya linci 'yanlış anlama' çıktı! ile ilgili etiketler Batman polis Sosyal Medya
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.